Traim intr-o jungla

jungle

Trăim într-o junglă. Se pare că cei puţini şi puternici au mult mai mult decât decât au nevoie iar cei mulţi şi slabi trăiesc într-o lume a frustrărilor şi de multe ori a foamei. Să munceşti 12 ore pe zi într-o fabrică sau pe şantier nu e deloc uşor. Nici măcar studiile nu-ţi oferă acum garanţia unei independente financiare şi cu atât mai puţin garanţia unei vieţi îndestulătoare sau exuberanţă. Sunt câţiva oameni care ştiu ce vor de la viaţă şi fac în aşa fel încât viaţa să se muleze după ei şi nu ei după viaţă.

Despre aceşti bărbaţi voi vorbi în articolul de faţă. Oare ce au ei în plus? Care sunt secretele lor? Sunt întrebări pe care ni le punem de fiecare dată când vedem un om care aparent face doar ce vrea, are succes pe toate planurile şi pare că înţelege tot acest mecanism al societăţii de azi. El are viziuni unice, se strecoară, are relaţii, se ocupă de tot felul de lucruri într-un mod relaxat şi viaţa să pare un lung concediu.

Adevărul e că în societatea actuală este mai simplu ca oricând să faci ceea ce îţi place. Există multă flexibilitate şi multă libertate acum. Aproape orice viziune se poate materializa cu mult mai uşor decât acum câţiva zeci de ani. În ziua de azi nimic nu mai e imposibil. Desigur, acest lucru nu înseamnă că este uşor şi că nu trebuie să munceşti pentru a ajunge unde vrei, însă aşa cum spune şi un vechi proverb, “Dacă vrei cu adevărat, poţi!”. Eşti pantofar? Îţi închiriezi o cameră de zece metri pătraţi şi repari pantofi. Investeşti câştigurile şi te extinzi. Îţi faci reclamă prin anunţuri gratuite, îţi faci un site, îţi promovezi afacerea. Îţi place să scri despre un domeniu? Scri o carte şi o vinzi pe internet. Îţi place mecanică? Îţi deschizi un atelier auto. Azi totul e mult mai simplu, însă bărbaţii de azi au uitat două lucruri: să viseze şi să lupte până la capăt pentru visele lor. Ei nu mai risca, nu mai lupta, se mulţumesc cu puţin, atât în plan profesional cât şi în familie sau în cuplu.

Da. Este mai simplu să lucrezi la un atelier mecanic pentru un salar de doi bani decât să-ţi strângi bani un an, doi sau trei şi să-ţi deschizi propriul tău atelier. Mai bine cheltui tot, mergi la bere în fiecare seară, îţi iei o maşină mai tare decât a patronului, mănânci la restaurant; doar dacă lucrezi zece ore pe zi, măcar să simţi că trăieşti! Îţi cheltui banii cu femeile! Nu ai curajul să începi de jos, pe propriile tale picioare. E posibil să pierzi bani, să ai eşecuri, să investeşti prost. Aşa se întâmplă de fiecare dată la început pentru că nu ai experienţă în afaceri. Însă cu un plan bine pus la punct şi bine documentat, riscurile se diminuează enorm. Ştiu oameni care au avut multe magazine şi câştigau enorm. Au riscat totul în nişte investiţii neinspirate şi au ajuns în stradă. Au mers la sapă cu ziua, toţi! Când au reuşit să strângă ceva bani, au plecat pe dincolo şi au lucrat în construcţii. Cu banii câştigaţi s-au apucat iarăşi de afaceri. Acum sunt iarăşi sus, au magazine şi o grămadă de firme. Despre această atitudine vorbesc!

Trebuie să îţi stabileşti clar priorităţile. Stai liniştit la o cafea şi scrie pe hârtie ce vrei de la viaţă. Nu te grăbi. Când mi-am scris eu această listă, ea arată în felul următor:

1. Libertate

Prin libertate înţeleg atitudinea mea în faţa vieţii. Ştiu că am o singură viaţă, ştiu că se termină destul de repede şi vreau să trăiesc total, vreau să fiu stăpânul propriei vieţi. Vreau să muncesc şi să lupt pentru mine, nu pentru alţii. Vreau să mă cunosc pe mine şi să-mi descopăr adevăratul chip. Vreau să fiu liber. Libertatea e pe primul loc la mine şi nu-mi pasă dacă ajung pe stradă, nu-mi pasă dacă mă părăsesc prietenii sau iubita. Deşi toţi aceştia sunt foarte importanţi pentru mine, libertatea e pe primul loc.

2. Câştigul material

Atât pentru a trăi cât şi pentru a fi independent ai nevoie de bani. Fără aceştia viaţa e mult mai grea şi rareori mai frumoasă. Banii sunt necesari şi folosiţi corect, nu vor sta niciodată în calea dezvoltării tale ca om.

3. Pasiuni

Pasiunile sunt lucrurile care îmi plac. Încerc să fac în aşa fel încât o mare parte din câştigul material să provină tocmai din aceste pasiuni. Toate aceste plăceri ale mele şi modul în care îmi place să trăiesc fac parte din stilul meu de viaţă, sunt o parte din mine.

4. Relaţie

Relaţia cu femeia iubită. De multe ori avem tendinţa să punem relaţia pe primul loc, însă greşim amarnic. O relaţie nu va dură dacă nu eşti un spirit liber, rebel. Dacă nu te cunoşti pe tine nu vei fi capabil să ai o adevărată relaţie nici cu femeia de lângă tine. Dacă nu ai un câştig care să îţi aducă independentă, de asemenea relaţia nu poate rezista în timp, poate fi doar o poveste frumoasă de scurtă durată. Dacă nu ai propriile pasiuni şi plăceri, grupul tău de prieteni, dacă nu există acele lucruri care ţin de tine şi alături de care te simţi împlinit, femeia se va plictisi mai devreme sau mai târziu de monotonia relaţiei voastre.

5. Socializare

Găsirea de noi prieteni, conversaţie şi experienţe noi cu alţi oameni.

Fiecare are propria lui listă. Tot ce trebuie să faci este să şti ce vrei de la viaţa ta. Implică-te total şi demolează tot ce e vechi dacă e nevoie. Clădeşte-ţi calea pe care o vrei de la zero şi mergi mereu înainte. Poţi să visezi sau poţi să-ţi faci din viaţa un vis, tu alegi! Şi nu uita: totul începe cu un singur pas!
Acum 3 ani munceam 8 ore pentru 180 de euro. Acum muncesc 12 ore pentru 800 de euro. Dar fac doar lucrurile pe care le-aş face şi gratis. De fapt mă simt că în vacanţă. Am propria afacere şi lucrez acasă. Asta mi-am dorit mereu, să nu ies iarna pe -14 grade la lucru la 6 dimineaţa. Am vrut să am un câştig decent lucrând în camera mea. De aici am pornit şi am făcut în aşa fel încât acest lucru să fie posibil. Următorul pas? Extinderea minusculei afaceri. Acum ştiu că merge, iar limita încă nu o văd.

Mai putine vorbe si mai multe fapte

Te-ai săturat să trăieşti o viaţă banală şi te-ai hotărât să-ţi iei viaţa în propriile mâini. Te-ai hotărât să schimbi tot ce e necesar pentru a deveni ceea ce îţi doreşti. Faci sport, citeşti, te perfecţionezi, evoluezi pe toate planurile şi lucrurile încep să se mişte. Trăieşti în propria ta lume şi simţi ca viziunile tale ce ieri păreau doar vise, azi încep să se materializeze. Eşti entuziast şi brusc vrei să-ţi împărtăşeşti bucuria cu ceilalţi. Vrei să le spui şi celor de lângă tine că ai reuşit, că ţi-ai atins scopul. Greşeşti!!!

Dacă nu ai observat până acum, societatea în care trăim este una imitativa. Oamenii acestei societăţi trăiesc şi văd lucrurile aşa cum trăiesc şi gândesc cei de lângă ei. Oamenii societăţii actuale nu au idei şi viziuni proprii, nu au vise, nu au un punct bine determinat în care vor să ajungă. Un om cu vise îndrăzneţe va fi privit cu scepticism încă de la început. Toţi vor încerca să-i explice că e mult mai riscant să ai vise, că sunt slabe şansele de reuşită sau că e o prostie să fi altfel decât toată lumea. Dacă acel om va avea un eşec, toţi ceilalţi se vor bucura pentru că vor avea şansa de a striga sus şi tare că au avut dreptate. Dacă acel om reuşeşte, nu se vor simţi prea bine. Ei ştiu că nu au fost lângă el şi ştiu de asemenea că au greşit. Şi nimănui nu-i place să se înşele. De multe ori apare şi invidia.

Ceea ce vreau să spun e următorul lucru: ai făcut un progres pentru că ai crezut în tine, te-ai mobilizat, ţi-ai făcut un plan şi ai muncit pentru al îndeplini. Ai intrat în lumea ta plin de hotărâre şi ai eliberat energia din tine, ai lăsat-o să circule. Dacă vei vorbi acum cu toată lumea despre realizările tale, te vei lovi de valuri de energie negativă. Nu te vei încărca cu energie povestind cu oameni invidioşi sau cu oameni care abia aşteaptă să greşeşti. Dacă ai câţiva prieteni foarte apropiaţi şi există o legătură strânsă între voi, este ok, însă să vorbeşti la o bere cu oameni pe care îi şti din vedere despre realizările tale, e un lucru pe care nu îl recomand.

În orice proces creativ este extrem de importanta motivaţia, acel impuls puternic ce vine din interior şi te ţine într-o stare permanentă de alertă şi luciditate, te împinge să lupţi zi şi noapte pentru atingerea ţelului final. Nu este uşor să-ţi creezi o motivaţie puternică şi este cu atât mai greu să o păstrezi pe termen lung. Există mulţi factori care îţi pot distruge motivaţia. Voi enumera doar câţiva dintre ei:

– cerşirea de atenţie şi apreciere de la ceilalţi (dacă aştepţi să fi aprobat şi apreciat, motivaţia ta se va prăbuşi brusc atunci când vei fi criticat)
– alcoolul şi fumatul (atât alcoolul cât şi fumatul scad extrem de mult randamentul intelectual)
– conversaţii sau petrecerea timpului cu vampiri energetici (vampirii energetici sunt acele persoane veşnic pesimiste lângă care nu-ţi face plăcere să fi)
– comoditatea (lucrurile merg tot mai bine şi începi să o laşi mai moale cu munca)
– inconsecvenţă sau nerespectarea planului iniţial (aduni cu greu bani pentru o investiţie profitabilă sau pentru extinderea unei afaceri, dar brusc ai văzut maşina visurilor tale şi într-un moment de slăbiciune îţi iei adio de la investiţii)

Când vrei să realizezi ceva eşti doar tu cu tine. Tu şti unde eşti şi unde vrei să ajungi. Şti ce trebuie să faci, te motivezi şi faci tot ce e necesar. Succesul tău depinde numai şi numai de tine. Fă multe şi vorbeşte puţine, său şi mai bine, nu vorbi deloc! E doar în avantajul tău.

Dacă aveţi feedback, aştept cu nerăbdare.

Articol scris de kinetik

29 comments
Fenomeno
Fenomeno

capu sus danu_4u2! sa nu te dai niciodata batut, s'ar putea sa reusesti intr'o buna zi!

Serj
Serj

Poate ne recomanzi si noua cateva din cartile care le-ai citit cu privire la dezvoltarea personala si aspectele pe care le-ai expus in acest articol...

Multumesc!

danu_4u2
danu_4u2

am inlemnit!ma simt trist si neajutorat!de 2 ani stau calare pe site-ul asta!am invatat un lucru:sa fiu spontan si creativ!in rest...visurile mele...varza!am cucerit o fata....pana am ajuns sa pun relatia pe primul loc!mi-am pierdut farmecul si misterul...totodata barbatia!acum citesc asta...sunt singur si tris,comod si plictisit,fara bani si vise!s-au dus toate!de cand nu mai am puterea pe care mi-a luato...o tipa!ce iluzoriu...ce am citit aici ma doare si ma deprima!am 25 de ani fara casa mmasina sau sotie(asta mi-am dorit)!PERA...AM NEVOIE DE TINE!MI-A MURIT MOTIVATIA SI MOR SI EU INCETUL CU INCETUL!n-o pot invia...nu stiu cum!mi-e rusine de mine!kinetik...super articol...parca m-a trezit din morti!il voi recitii ...o data si iar si iar...poate se aprinde ceva!

adi
adi

super articol chiar am avut de invatat din el! multumesc!

LIVIU
LIVIU

Ma regasesc si eu in ce scri in articol sunt in faza in care am cazut si ma ridic si fac eforturi sa ma redresez este necesar sa vrei, sa poti sa faci si bineinteles sa taci.Sunt lucruri pe care le experimentez zilnic am ajuns in cele din urma la aceasta concluzie si cel mai greu este sa lucrezi cu tine insuti sa te vezi in oginda cine esti si sa te accepti cu umilinta ceea esti si sa ai puterea de a te transforma.Iti urez succes in continuare si sa mergi pana la capat si... mai departe.

Gabriel
Gabriel

Felicitari pentru articol. Incerc sa ies din starea asta monotona, e greu dar o voi face..

kinetik
kinetik

@adi

Pana nu demult eu cu siguranta am facut parte din a doua categorie: am pus un accent mult prea mare pe viata sentimentala si am neglijat aproape complet cariera. Nu castigam deloc bine dar eram satisfacut pe plan sentimental. Si consideram ca atata timp cat am fiinta iubita langa mine as fi fericit si intr-o cutie de carton pe strada. Relatiile mele au durat mult desi vedeam lucrurile in acest fel deoarece am avut norocul si capacitatea de a crea o conexiune emotionala foarte puternica intre noi.

Insa acum stiu un lucru: oricat de puternica ar fi conexiunea emotionala dintre o femeie si un barbat, ea nu va abandona niciodata comfortul pentru o viata intr-o cutie de carton. Orice femeie se inspaimanta de-a dreptul la gandul ca ar exista posibilitatea sa-si creasca viitorul copil in conditii precare. O femeie vrea un barbat independent, puternic si capabil sa ofere siguranta si stabilitate.

Iar aici intervine cariera. Barbatul trebuie sa castige.

Au fost multi ani in care aveam timp liber cat vroiam pentru ca ma multumeam cu putin in ceea ce priveste partea materiala. Puteam sa stau sptamani intregi langa femeia cu care eram. Insa atunci cand petregi o gramada de ore zilnic cu o femeie, nici intensitatea nu mai e aceeasi tot timpul. Ok, sunt momente frumoase, palpitante, dar acestea e bine sa fie urmate de o perioada de liniste, pentru a creste iarasi dorinta, pentru a ne fi dor, pentru a tanji dupa partener, pentru al vrea cu adevarat langa noi, sa muscam din el.

Acum nu mai am timp. Saptamana asta am iasit cu o femeie de doua ori cate trei ore aproximativ. Dar nu pot spune nici pe departe ca nu sunt implinit. Au fost ore atat de concentrate incat simt ca mi-am petrecut o luna de concediu cu acea femeie. O cunosc de cateva zile doar si inca nu dormim impreuna. Daca vom pune si 7 nopti pe saptamana deja va fi prea mult timp :))

Adi, nu cred ca timpul e o problema. Din punctul meu de vedere, e frumos ca fiecare sa aiba viata lui, afacerile lui, pasiunile lui; sa fie independenti si nu dependenti emotional de partener. In aceste conditii, si 10 minute te pot implini, pentru ca au o intensitate aparte. Monotonia e acum inimaginabila. Monotonia are nevoie de timp.

Mi se pare o prostie visul acela cu doi indragostiti pe o insula pustie. Dupa maxim 3 luni sunt convins ca ar sta pe maluri opuse ale insulei respective si ar construi ziduri uriase intre ei.

Daca ar fi sa o spun scurt, ar suna in felul urmator: nu conteaza cantitatea, ci doar calitatea.

adi
adi

Te-as ruga sa vorbesti putin si despre cum anume vezi tu relatia dintre cariera si dragoste sau, mai exact, cum se pot completa acestea doua, ca nici una sa nu aiba de suferit. De cele mai multe ori tindem sa acordam atentie maxima uneia in detrimentul celeilalte. Ok, de acord ca viata personala trebuie sa fie pusa pe locul al doilea dupa cariera dar uneori suntem tentati sa cadem in extrema cealalta, sa ne ocupam de cariera prea mult (fie din exces de zel, fie vrem sa castigam mai mult, fie avem vreo dezamagire pe plan afectiv si ne refugiem in munca etc.) Si invers, exista posibilitatea sa ne ocupam prea mult de latura sentimentala neglijand cariera, banii etc. Cum consideri ca ar fi cel mai bine sa procedam pentru a ne pastra echilibrul in orice moment?

kinetik
kinetik

@georgian

Da, am citit multe carti din domeniul autodezvoltarii, carti care m-au influentat si m-au ajutat enorm. Acum daca vorbesc sau nu din carti, asta e greu de spus. In meseria mea, salariul e de 200 de eur. Am fost angajat 2 ani si m-am saturat pana peste cap. Pe langa salariul mizer a mai trebuit sa suport si toanele si aberatiile sefilor. Am lucrat intr-o baza de tratament. Acum castig putin mai mult decat castiga seful bazei respective de tratament. Si nu ies din casa.

Da, sunt multi de varsta mea (26 de ani) care au mult mai mult succes decat mine. Eu nu consider ca am succes. Inca sunt la subsol. M-am hotarat doar sa-mi dezlipesc fundu de fotoliu, sa-mi solicit putin neuronii si m-am apucat de treaba. Pentru mine e un nou inceput si sunt foarte multumit ca am facut asta.

@Ionut Benchea

Consider ca in autodezvoltare sunt mai multe etape. In acest articol am scris despre prima etapa. Aceasta consta in constientizarea adevaratelor dorinte, a adevaratelor idealuri si inceperea drumului care duce spre realizarea acestora.

Tu vorbesti despre al doilea pas. Al doilea pas este arta. Iar arta vine din experienta. Incerci, te dai cu capul de pereti, inveti, te cizelezi, te perfectionezi, experimentezi, si asa mai departe. Si pe acest site sunt multe articole care vorbesc despre asta. Poate voi scrie si eu ceva in acest sens :) Multumesc de idee.

Multumiri de feedback tuturor celor care au postat un comentariu!

ionut benchea
ionut benchea

salut. vreau sa te felicit pentru articol in primul rand, e un articol care pe multi i-ar scoate din starea de lenevie pe care posibil ca inca o au. totusi, cu acordul tau, vreau sa fac si cateva remarci. vorbele tot timpul sunt mai usoare decat faptele. nu vreau sa o iei in mod rau, insa din propria experienta iti zic ca e foarte greu sa reusesti in romania. mai mult, chiar cu posibilitati tot nu te descurci asa cum ar trebui. am un prieten care are doua firme si tot "basca" e, daca ma pot exprima asa. trebuie sa vrei, insa trebuie sa ai si un acel ceva pe care multi nu-l au. ca si cu femeile, e usor sa ii cumperi un pahar de ceva unei fete, insa pentru a o avea in pat trebuie mei mult. acel ceva lipseste multora si acel ceva trebuie gasit. daca scrii si un articol despre acel "ceva", ai castigat tot respectul meu. scuze, insa am citit zeci de articole de genul acesta, insa din care lipseste acel ceva. e adevarat ca trebuie sa te trezesti si sa faci ceva, insa atunci cand trebuie sa faci, cum trebuie sa faci. prea multe intrebari, nu? sper sa ne lamnuresti, sau macar pe altii. te salut!

v3ga
v3ga

hai ca n-arata rau jungla din poza! :))

gogu
gogu

poti sa te faci programtor si sa lucrezi pe proiecte si sa faci cateva mii de euro, la fel poti sa faci chestii in photoshop , cat de cat sa te duca minte si sa ai un pic de vointa...

georgian
georgian

Mi-a placut articolul. Unele replici sunt luate din carti si adaptate sa spun asa in context, spun asta si fac o remarca: e bine sa citesti dar sa nu cazi in latura aia sa vorbesti din carti. Mai stiu eu cativa. Mai e si o vorba si ma refer la aia ce iti spun lucruri si incearca sa iti arate cata experientza de viatza au ei. Suna cam asa: "Cei ce pot, fac, cei ce nu pot, predau! Mi-a placut finalul, a fost original :) BRAVO!

kinetik
kinetik

Buna singurel. Sunt kinetoterapeut si am un cabinet de recuperare medicala. Cam 5 ore pe zi fac sedinte de kinetoterapie si 3-4 ore scriu articole de kinetoterapie, psihologie, spiritualitate si dezvoltare personala pe siteurile mele si mai nou si pe AS. Ca hobby, mai fac site-uri din cand in cand. In restul timpului citesc.

singurel
singurel

Salut kinetik ! Foarte bun articolul ! Totusi ce anume lucrezi in alea 12 ore pt a castiga 800 de euro ?

vlad
vlad

Foarte fain articol. Vine perfect in continuare unei carti ce am citit-o de curand: http://www.scribd.com/doc/970872/Personalitate-Alfa-Descoperati-vocatia. Chiar v-o recomand. Pe mine m-a schimbat un pic. Cred ca fiecare din noi ajungem la un moment dat in viata, cand chiar asa ne gandim: cine sunt? si ce vreau de la viata asta? si cat sunt dispus sa risc pentru a avea ce vreau? Cand deja avem raspunsuri la intrebarile astea....deja totul devine mult mai usor.Toate cele bune,Vlad

eugen
eugen

scurt, klar si kupprinzator.

Andrei
Andrei

Un articol bun,care e valabil pentru o categorie mare de oameni.Pana si eu ajunsesem intr-un stadiu in care vorbeam dar nu realizam mai nimic.Asta pana cand m-am imprietenit cu o persoana care vorbeste despre planurile sale doar cand e sigur ca acel lucru se va realiza sau doar dupa ce l-a facut deja.Cel laudaros vorbeste mult si nu face mare lucru,iar cel care tace si face va ajunge departe.Multumesc pentru articol si sper ca in viitorul apropiat sa ne mai scrii ceva bun :)

P.S. incercati sa fiti cat mai originali,sa aveti propriile idei si sa ii copiati pe cei din jur cat mai putin,bafta!

Alin
Alin

Un om cu vise îndraznete va fi privit cu scepticism înca de la început.

Intradevar trebuie sa fi destul de puternic, sa ai credinta si sa fi increzator in tine.

Am observati si eu de foarte multe ori ceea ce insiri tu aici, daca vrei sa faci ceva "diferit" , in sensul de mai bun, tu stii ca ai sanse, deja ai tot planu in cap si modalitatiile prin care poti actiona, incerci sa le explici si altora, unii vor incerca sa te descurajeze cu lucruri de genul "e greu in viata" , "ai sa vezi cand o sa fi mare" ... ei bine pot zice ca nu mai sunt mic, sunt major de ceva timp

pana acum tot ce mi-am propus mi s-a indeplinit, de orice am nevoie se deschide cate o portita ...

stii vorba aia , acolo unde erau numai ziduri ti se vor deshide usi ...

dar e greu

tintesti spre teluri din ce in ce mai mari, primesti incurajari cand vezi ca ce ti-ai dorit pana acum s-a indeplinit, dar mai este in coninuare acea urma de indoiala ... iti zici mah, daca a functionat pana acum trebuie sa functioneze si in continuare, daca ar fi dupa capu meu "no limit" , dar vezi societate te influenteaza cat de cat .. cand te vezi deja la ce teluri ai ajuns si ii vezi pe restu mai jos iti zici "mah nene, astia vad ca nu mai urca, oare o fi blocat sus, ia sa incetinesc si eu" ... incepi sa te iei dupa altii , ii vezi ca nu se poate , incepi sa te gandesti ca nu se poate ... GRESIT !!! , nu pot ei, mai bine zis nu vor sa riste ... dar tu mergi mai departe si ai trecut si peste asta si ajungi iar mai sus si ii vezi iar pe aiai jos blocati si zici mah, eu unde ma tot duc, deja ajung la niste teluri la care altii doar viseaza, am trecut peste unele la care alti doar viseaza si cand incerci sa zici cuiva mah acum urmeaza aia ... iti zic persoanele: "da mah, da e greu, nu e asa usor in viata" ... nuam descurajari de genu asta ... trebuie sa fi din ce in ce mai puternic daca vrei sa continui ...

de aceea cum zici si tu decat sa le povestesti oamenilor ca apoi sa incepi sa primesti descurajari si sa-ti zica ca nu poti , mai bine zic pas si merg inainte si le fac cu mana din mers ...

Apropo foarte frumos articol, siteul ar trebui numit arta vietii, nu arta seductiei , iti da acel plus de incurajare, optimism, putere, buna dispozitie de care ai nevoie ... sunt putine persoane care fac acest lucru pe internet

Alin

MisterY
MisterY

Genial .................... nu am ce comenta. Asa este si trebuie sa incerci.

mot
mot

f bun articolul!felicitari pt modul d gandire si motivare!

mai asteptam articole scrise d tn ;)

cristi
cristi

Super...Eu consider ca este siteul nr 1 prin singurul fapt...vorbele spuse in articol te incarca cu energie...astept cu nerabdare alt articol...

Diddy
Diddy

Fix in miezul problemei. Chirurgical de bine sintetizat. Keep up the good work.

ionutz
ionutz

..de'ar gandi toti asa.. :)

Dragomir
Dragomir

Multumesc ca mi-ai reamintit unele din telurile mele.....sa traiesti!

Misu
Misu

felicitari!

Ovidiu Lazar
Ovidiu Lazar

Scurt si cuprinzator..Ar fi multe de spus pe marginea acestui articol, sute de pagini poate, dar lucrurile de baza au fost atinse.