3 Metode Eficiente De Auto Sabotare

3 Metode Eficiente de Auto Sabotare

Autosabotaje 2    O să încep foarte rapid prin a îţi aduce la cunoştinţă două truisme:
1. Oamenii nu au succes în ceea ce îşi propun în viaţă pentru că se auto sabotează. (Aici vorbim despre succesul cu femeile, cariera, mersul la sală etc.)

2. Oamenii sunt experţi în a face, chiar dacă acest „a face” presupune de fapt că se auto sabotează, până la urmă şi asta este o acţiune.

Plecând de la aceste două simple idei vreau să îţi dau cele mai răspândite 3 metode prin care te autosa botezi şi cum devii expert în a o da în bară.

 

Metoda 1 – Amânarea.

Amânarea, spune-i procrastinarea spune-i cum vrei tu, e de fapt acel veşnic voi face săptămâna viitoare sau în cazul celor mai evoluaţi „mâine”.

E vorba despre faptul că devii un expert în a amâna, nu numai că spui lasă că fac mâine, ci îţi şi faci planul exact aşa cum trebuie, ştii exact la ce oră te apuci mâine de citit cartea aia, de făcut abordările alea, de mers la sală… etc.

Expertul în amânări o să ştie în totdeauna exact unde, când şi cum o să facă lucrurile însă întotdeauna apare altceva mai bun/mai important de făcut pe parcurs.

Capcana acestui expert este că el îşi tot planifica:” Nu am făcut azi pentru că am amânat, nu-i nimic… ştiu exact când o să mă apuc şi cum o să fac” – asta îl face să nu vadă faptul că el nu acţionează pentru îţi umple golul interior lăsat de „nefacere” prin planificare intensivă şi alte lucruri mărunte care îi aduc satisfacţia de moment.

Astfel trece prin viaţă orbit şi lipsit de lucrurile pe care şi le doreşte de fapt însă mulţumit că el ştie când va veni acel moment potrivit.

 

Metoda 2 – Complicaţiile

Astea sunt cele mai distractive dar şi cele mai enervate persoane dintre cei care nu îşi duc lucrurile la capăt.

Ăştia sunt oamenii care ştiu ce vor şi se apucă de treabă şi lucrează pentru dorinţele şi obiectivul lor însă când munca este 90% gata renunţa.

Unii o numesc frică de succes, alţii o numesc lene, alţii o numesc incapabilitatea de a termina ceea ce îşi propun, eu pur şi simplu cred că este o lipsă de asumare.

Şi când spun lipsa de asumare mă refer la asumarea rolului pe care îl implică activitatea respectivă.

De exemplu, vreau să devin mai bun cu femeile, şi încep să studiez, încep să fac şi nişte abordări dar în momentul în care încep să apară rezultatele muncii mele  renunţ total din senin.

De ce?

Pentru că eu până la momentul ăsta eu am fost doar omul care îşi doreşte şi care are aspiraţii care vrea să fie mai bun.

Dacă ajung să am succesul pe care mi-l doresc devin omul care are succes cu femeile şi nu mai sunt omul îşi doreşte doar. Si Dumnezeule, omul care are succes îmi este total străin, eu îl cunosc doar pe ăsta care munceşte şi încearcă… şi aici mă auto sabotez… pentru că îmi este greu să îmi asum un nou rol al realităţii mele.

Metoda 3 – Victima.

Pe asta îţi vine să îl împuşti în cap… bineînţeles cu toată dragostea şi înţelegerea ta.

Asta e şeful auosabotării.

El este născut sub o stea ghinionista, cel puţin asta crede el.

E omul care nu face nimic cu viaţa lui Pentru că:

 „Statul e corup.”
 „Femeile e nasapa şi nu mă înţelege.”
 „Ai nevoie de bani să ai succes, eu n-am bani.”
 „Este greu şi eu nu pot.”
„Alţii care pot au bani şi de asta pot.”
 „Aş vrea o femeie în viaţa mea şi mă simt singur dar ele este oricum curve.”
„Nu fac nimic pentru că oricum dacă fac n-aş reuşi şi e şi greu.”
Şi dacă ţi-ai plânge de milă şi te-ai duce să mori într-o scorbură singur n-ar fi o problemă, însă eşti şi orgolios.

Te uiţi la ce fac alţii şi îi critici, că dacă tu ai fi făcut sigur ai fi făcut mai bine, însă ştim amândoi că tu nu faci pentru că de fapt n-ai bani sau noroc.

Asta e cel mai „bolnav” dintre toţi şi admite cel mai greu că are o problemă.

De ce?

Pentru că în momentul în care ar admite că are o problemă în sensul ăsta înseamnă că toată viaţa lui a fost degeaba şi şi-a cam irosit destul de mult din viaţă.

Aşa că este evident mai uşor să se mintă în continuare şi să îi arate pe alţii cu degetul.

 

Astea sunt cele mai puternice 3 metode de auto sabotaj care există.

Cum poţi să scapi de ele?

Primul pas este să le observi la tine, accepta că ai o problemă cu auto sabotarea, cu care observi asta mai des la tine cu atât îţi va fi din ce în ce mai evident în ce direcţie trebuie să faci o schimbare.

Nu pune presiune pe tine, doar observă lucrurile, dacă începi să te acuzi să te învinovăţeşti nu ajută pe nimeni cu nimic, soluţia este doar să accepţi că ai ceva de schimbat la tine şi să observi care este acel comportament.

De unde ştiu asta?

Eu m-am regăsit în toate metodele, la dracu cred că uneori încă îmi dau seama că pe cea cu amânarea o mai practic puternic.

Însă cel mai trist e ca o bună parte din viaţa mea am fost în Metoda 3, eram o victimă, şi toată existenţa mea se învârtea in jurul acestui lucru.

Sunt recunoscător că pot astăzi să subliniez aceste metode de auto sabotare şi pentru tine în speranţa că te vor ajuta.

 

Tu în care dintre cele 3 metode te regăseşti cel mai mult?

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere