Instinct = complex de reflexe innascute, neconditionte, proprii indivizilor dintr-o anumita specie si care le asigura dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apararea.
Instinctul este ceva pe care il dobandesti inca din clipa in care ai deschis ochii pentru prima oara in aceasta lume, este ceva ce face parte din tine fie ca vrei, fie ca nu. Instinctul este rezultatul a milioane de ani de evolutie, timp in care stramosii nostrii au avut timp sa il cizelele si sa il aduca la nivelul care ne-a permis sa ajungem specia predominanta pe aceasta planeta.
Atat barbatii cat si femeile se lasa in mod subconstient sau constient, condusi in viata de zi cu zi de catre instincte. Facem alegerile pe care le facem atunci cand suntem mici, cand nu avem « experienta de viata », pe baza instinctelor noastre.
Daca am sta o secunda sa ne gandim la niste instincte, primele care ne-ar veni in minte ar fi mai mult ca sigur : instinctul de a manca, de a te odihni, de a bea, de a cauta caldura/adapost, instinctul de reproducere etc. Gandind putin mai adanc am observa ca defapt toate aceste instincte se subordoneaza unui instinct mult mai mare, mai puternic : INSTINCTUL DE AUTOCONSERVARE specific fiecarei specii si fiecarui individ.
In viata noastra de zi cu zi autoconservarea este primul lucru la care ne gandim : ne ducem la servici sa muncim, sa avem bani sa ne putem cumpara mancare sa nu murim de foame, dormim sa fim odihniti, bem apa/suc/bere sa nu murim de sete, cautam caldura/adapost sa nu ne imbolnavim si eventual sa murim si atunci cand ne reproducem ascultam de instinctul de autoconservare prin faptul ca reusim sa ne transmitem mai departe GENELE.
In fond si la urma urmei instinctul de autoconservare are ca scop nu NEAPARAT conservarea ta fizica ci mai mult, are ca scop conservarea GENELOR tale.
De ce genele sunt atat de importante ?
Deoarece o specie supravietuieste doar prin transmiterea genelor, iar Mama Natura, cand ne-a facut, ne-a dat ca prim obiectiv in viata perpetuarea speciei.
In natura, specia mai puternica este cea care apuca “ziua de maine”. Puterea unei specii este data de indivizii care o alcatuiesc, este data de genele pe care membrii speciei le perpetueaza. Aici intervine ceea ce se numeste selectia naturala : doar membrii speciei cu cele mai bune gene se inmultesc.
Prin simplul fapt ca un barbat poate sa lase o femeie gravida azi, maine alta, poimaine alta si tot asa, noi suntem cei care imprastiem genele, respectand dorinta Mamei Natura(perpetuarea speciei). In schimb, daca o femeie ramane gravida, ea trebuie sa astepte sa treaca cel putin 9 luni inainte de a putea concepe un nou copil.
Observati diferenta : 1 h vs. 9 luni
De aceea femeile, instinctiv, sunt foarte meticuloase cand vine vorba de alegerea unui tata pentru copiii lor. Ele cauta un barbat cu gene cat mai bune astfel incat copilul sa dobandeasca aceste gene si sa asigure supravietuirea speciei.
Dupa cum se vede, daca barbatii au rolul de a imprastia genele(de a lasa gravide cat mai multe femei, preferabil femei cat mai sanatoase si mai frumoase, cu gene cat mai bune), femeile au rolul de a selecta genele(faptul ca atunci cand sunt gravide pentru urmatoarele 9 luni sunt nefertile, o alegere gresita ar putea reprezenta sfarsitul speciei). In epoca de piatra si eventual si cea a fierului selectia naturala avea loc normal, ca si la celalalte specii : doar membrii puternici supravietuiau fiarelor salbatice, frigului, bolilor etc., in timp ce in ziua de azi, in societatea noastra, aceasta selectie revine FEMEILOR.
Instinctiv si inca de mici ni se confirma faptul universal cunoscut ca orice interactiune umana se bazeaza pe un schimb. ( * )
In ultimele decenii in viata noastra a aparut ceea ce noi numim programarea sociala. Programarea sociala incepe de la o varsta frageda(cam de cand incepem sa mergem si sa spunem cuvinte de importanta exsitentiala pentru noi : « papa », « mama », « caca » etc. ) si este alimentata de catre familie, profesori, societate etc.
In ce consta programarea sociala ?
In mare ea se bazeaza pe ideea pe care mai sus am marcat-o cu *. Programarea sociala afirma ca pentru a ajunge sa isi imprasie genele, pentru a gasi un partener cu gene cat mai bune un membru(barbat sau femeie) al speciei trebuie sa indeplinesca anumite conditii impuse de societate.
Aici conditiile difera in functie de sex(voi dezvolta intr-un articol viitor).
Asadar, in zilele noastre o femeie «functioneaza» la doua nivele:
– unul instinctiv care ii spune ca ea trebuie sa aleaga / sa atraga pe barbatul cu cele mai bune gene, un barbat adevarat, un luptator, un invingator
– unul social care ii spune ca trebuie sa sa aiba un barbat dulce, amabil, romantic care sa se poarte cu ea ca o regina, care sa ii aduca flori, sa ii spuna ca este frumoasa atunci cand ea simte nevoie, care sa o inteleaga etc.
Memorati paragraful de mai sus, este esential pentru a ajunge oriunde atunci cand vine vorba de seductie deoarece pentru a seduce cu ADEVARAT o femeie inseamna sa :
RASPUNZI NIVELULUI EI INSTINCTIV
Pentru a seduce o femeie trebuie sa transmiti de la inceput ca tu ai cele mai bune gene, ca tu esti alfa, ca esti un lider, un invingator. Marea greseala pe care multi o fac in seductie este ca ei raspund nivelului ei social si neglijeaza nivelul instinctiv, uitand ca instinctul primordial este mult mai puternic decat orice programare sociala.
(va urma…)
by Mosu