Schimbarea – Arta Seductiei

womanblSchimbarea este una dintre lucrurile cele mai grele pe parcursul evolutiei noastre.

Cati dintre noi, cand au dat de un necaz major, au parcurs schimbari majore de gandire, de comportament, de atitudine, chiar si de look? Aproape toti, motiv pentru care este unul dintre cele mai importante etape ale evolutiei si dezvoltarii personale.

In general lucrurile importante nu trebuie lasate in voia sortii pentru ca, precum un trandafir japonez, daca nu ai grija sa se inalte si sa devina ceva frumos, se va apleca si va stagna in drumul sau catre cer.

Cel mai important lucru pentru schimbare este sa ai 2 lucruri fara de care nu vei putea sa te schimbi:

A. MOTIVATIE

B. SCOP

A. MOTIVATIA este esentiala. Daca nu vrei cu adevarat sa reusesti, nici nu ai sa obtii succesul. Multa lume spune ca de maine se schimba, isi fixeaza scopul in minte, poate reuseste 2-3 zile sa se tina de treaba ( poate chiar mai mult ) iar dupa aceea revine la vechiurile obiceiuri.

sa luam ca exemplu un fumator. Persoana X se pune de acord cu persoana Y sa se lase de fumat incepand de maine. Cei doi se intreapta fiecare catre casa lui iar gandirea amandurora este concentrata asupra tigarilor… se tot gandesc ” as fuma o tigare dar nu, am spus ca ma las ” reusesc sa faca asta cateva zile pana cand nu mai rezista tentatiei si ii vezi dupa un timp savurand cu toata placerea o tigareta si zambind. Peste o scurta perioada X si Y se intalnesc si spun amandoi cam aceiasi poveste… „ba eu nu am putut sa ma las, bag pula” ” nici io” si continua sa fumeze.

Unde au gresit cei 2? de ce nu s-au lasat de fumat? din cauza ca nu au putut? din cauza dependentei? NU

Ei nu au avut MOTIVATIE. au spus ca se lasa de fumat dar nu au reusit pentru ca nu isi doreau asta cu adevarat. Ei in loc sa isi spuna ca trebuie sa se lase, spuneau ” am spus ca ma las ” motiv care niciodata nu rezista.

Cauza schimbarii trebuie sa fie ceva solid, trebuie sa ne gasim singuri motive solide pentru a ne modifica obiceiurile si trebuie sa ni le amintim la fiecare pas si de fiecare data cand inconstient dorim sa o lasam balta. Motivatia noastra trebuie sa porneasca din intrebarea ” de ce vreau sa ma schimb?”

B. SCOPUL este o stare dorita care trebuie maximizata, sau un efect nedorit care trebuie minimizat. Pentru fiecare proiect, de orice natura, trebuie definit scopul urmarit. Scopul poate avea o formulare lipsita de concret (un scop bine formulat trebuie sa fie cuprins într-o singura fraza, care urmareste sa raspunda la intrebarea „Ce doresc sa devin?”. )

fara raspunsul la intrebarea de mai sus NU veti reusi cu adevarat sa va schimbati.

Din momentul ACESTA incepem sa analizam procesul prin care ne dirijam actiunile si anume GANDIREA

Absolut tot ceea ce facem sau ce suntem este dirijat de creier la un mod mai mult sau mai putin constient. astfel comportamentul, atitudinea, dialogurile pe care le purtam, pana si Body Language-ul nostru, sunt toate coordonate de la turnul uman de control, CREIERUL.

Odata ce am clarificat asta, este evident ca pentru a reusi sa ajungem la un rezultat multumitor trebuie sa incepem sa modificam sursa felului nostru de a fi si anume procesul gandirii. Gandirea este o reflectare asupra lumii care ne inconjoara, asupra actiunilor prin care influentam si suntem la randul nostru influentati.

NU veti putea reusi sa va modificati modul de gandire peste noapte. DA, este greu, DA, necesita mult timp si atentie, DA , merita.

Cel mai eficient mod de a incepe sa iti schimbi gandirea il consider a fi gandirea in paralel. De fiecare data cand doriti sa actionati premeditat, ganditi-va intai daca ceea ce doriti sa faceti va ajuta in evolutia voastra sau va trage in jos. Daca este ceva bun pentru voi, ganditi apoi CUM veti proceda. Ganditi-va ce ati face daca ati ajunge la stadiul pe care doriti sa il atingeti, si procedati in modul cel mai potrivit.

De fiecare data cand faceti ceva in mod inconstient, nepremeditat, ganditi-va daca a fost bine, cum ar fi trebuit sa procedati si pe viitor, daca faceti asta, veti incepe usor usor sa ganditi de fiecare data cand faceti ceva, daca este bine sau nu.

Odata cu trecerea timpului veti ajunge sa ganditi in 2 moduri, vei avea posibilitatea/posibilitatile obtinute prin gandirea veche, involuntara si posibilitatea/posibilitatile obtinute prin gandirea impusa, si va veti confrunta cu dilema: „ce ar trebui sa fac?” .

Este un pas in fata deoarece acum incepeti sa va puneti sub semnul intrebarii tot ceea ce consta in gandirea veche. De cele mai multe ori in astfel de cazuri este bine sa intrebati un prieten care este mai aproape de scopul vostru decat voi si sansele sunt in favoarea unui raspuns pozitiv care va va indrepta pe drumul cel bun. Se poate si fara sfaturi, dar desi este mai greu, daca scopul este bine definit si ai vointa necesara, vei trece peste acest hop.

Odata ce, desi ai si vechiul mod de gandire, esti indeajuns de capabil incat sa alegi drumul cel bun de cele mai multe ori, inseamna ca esti mai aproape de telul tau. In acest moment trebuie sa accentuezi ideea ca vechiul mod de rationament este gresit, sa iti impui sa refuzi din prima modul de actiune propus de acesta. Cu timpul vei lua deciziile intr-un mod rational si vei vedea ca lucrurile incep sa mearga din ce in ce mai bine.

Din gandire deriva totul odata ce am pus suficienta atentie pe faptul ca pentru a schimba exteriorul trebuie sa pornim din interior, este evident ca trasaturile exterioare se vor schimba in functie de schimbarile facute la nivelul rational. astfel ne vom schimba atitudinea, comportamentul si modul de comunicare, fie acesta verbal sau nonverbal, in concordanta cu schimbarea de mentalitate.

Toate cele bune

by Stef

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere