Articol Anti-Motivational (II) – Arta Seductiei

Articol Anti-Motivational (II)

Bufnita„Trebuie sa fii flexibil”

„Trebuie sa-ti stabilesti scopuri clare, delimitate in timp”

Ce inseamna replicile astea pentru tine?

Vreau ca in acest articol sa trag o paralela intre doua tipologii de oameni ce gandesc diferit, se comporta diferit in viata, au drumuri diferite ce de multe ori chiar se intersecteaza, insa extremele lor sunt distructive.

Este tot un articol anti-motivational. Sunt inca contrariat de persoane ce stiu o groaza de lucruri. Sunt sigur ca si tu ai astfel de persoane in viata ta, oameni ce sunt de apreciat de altfel, niste profesori buni si niste genii intr-o oarecare masura.

Dar linia ce vreau sa o trag este vis-a-vis de proverbul „Fa ce spune popa, nu ce face popa.

Sunt genul de om ce priveste viata in obiective, planuri si structuri. Lucrul acesta este in tiparul personalitatii mele si, inca de mic aveam o tendinta naturala de a gandi un plan pentru tot ceea ce fac. Nu erau intotdeauna planuri bune, nu le duceam intotdeauna la finalizare, insa ceea ce e mai important este ca am identificat acest tipar al gandirii mele si am inceput sa mi-l antrenez pentru a scoate maximul din el. Este un mecanism robotic in esenta, dar este dirijat si de emotii intr-o proportie destul de mare. Un echilibru de care sunt mandru si care ma ajuta sa vad si tiparele altora.

TANCUL

Dezamagitor de rar intalnit, este o specie de barbat cu un deosebit succes cu femeile. La fel ca si tancul, acest om merge inainte calcand in picioare orice-i apare in cale pana intra in zona teatrului de operatiuni. Tinteste, trage, apoi pleaca catre urmatoarea tinta. E rece, e calculat, si de neoprit.

Dar nu astea sunt principalele avantaje ale acestui barbat. Are un atu ce multi dintre noi nu-l intelegem. El nu e afectat de probleme. O femeie ce l-a respins este o parte dintr-un proces si doar o etapa de trecere catre urmatoare femeie. El va relua procesul inceput cu precedenta, iar, conform statisticilor lui, va reusi.

Suna ciudat nu? Cum ziceam, genul asta de tipar este rar intalnit. Am cunoscut (mai mult indirect) un astfel de om, chiar de pe acest site iar prima mea impresie a fost ca … e prost, e batut in cap, n-am ce vb cu el. Un om cu care comunicam foarte dificil, imi lasa impresia ca poarta ochelari de cal, pentru ca facea numai cum vroia el, conform structurii ce si-o impusese. Au trecut vreo 2 ani, timp in care am aflat multe despre el. Omul avuse cateva sute de femei, multe ce arata genial, altele de-a dreptul urate. Uitandu-ma per ansamblu, el a mers ca tancul inainte, a facut ceea ce a invatat sa faca, a sistematizat totul si nu s-a oprit pentru nimic in lume. Cunosc femei ce au spus ca e tampit omul ala si ca n-o sa ajunga niciodata sa fie cu el. Intr-un final au fost „absorbite de matrix”.

Avantaj: tancul va ajunge extrem de departe intr-o cursa lunga. Pe el nu-l afecteaza esecurile.

Dezavantaj: e rigit, sistemele lui rar evolueaza, nu e in stare sa-si recunoasca defectele si sa si le rezolve.

BUFNITA

Destul de des intalnita, dar greu de recunoscut, bufnita este o specie cu o activitate cerebrala mult peste medie. Barbatul din acest tipar stie foarte multe, extrem de multe. El cand incepe sa vorbeasca poate fi o adevarata mina de aur. Se documenteaza in permanenta, e la curent cu ultimele materiale de dezvoltare personala si seductie, ramai cu gura cascata cand il asculti, pentru ca are si un deosebit talent oratoric. Este o fiinta preponderent emotionala, feedback-ul negativ il afecteaza chiar destul de mult, el traieste din aprecierile pozitive ce le primeste din jur iar asta e motorul ce il face sa continue. El, in fata unei femei, va fi ca un film foarte palpitant. Talentul lui oratoric le va fascina. Mai pe romaneste … are papagal iar asta il poate ajuta sa ajunga in patul lor.

Cunosc multe astfel de persoane si le apreciez pentru ca mereu imi ofera inspiratie si mereu aflu ceva nou de la ele. Zic ca sunt greu de recunoscut pentru ca e nevoie de mult timp pentru a-ti da seama ca sunt astfel de oameni. Principalul factor ce ii caracterizeaza este faptul ca bat pasul pe loc. Sunt oameni care stiu toate materialele de dezvoltare persoala, seductie, chiar business si orice alt domeniu de interes, cunosc toate teoriile, conceptele si citatele inspirationale, insa de-alungul anilor vei observa ca ei nu fac nimic. Nu folosesc deloc informatia ce o ofera altora.

Ei sunt motivul pentru care nu mai citesc nici un material motivational. Mi-am zic ca, daca nu sunt in stare sa-mi gasesc propria motivatie pentru a face un lucru, atunci n-o sa-l duc la bun sfarsit.

Avantaj: se pot transforma in adevarati guru sociali. Sunt oameni ce isi pot dezvolta niste cercuri sociale demne de invidiat (poate si datorita „papagalului”) si pot evolua in seductie foarte frumos asa.

Dezavantaj: le e extrem de frica de esec si de aia nu avanseaza. Feedback-ul negativ ii darama si acumuleaza mult prea multa informatie, lucru ce ii blocheaza.

STAREA IDEALA

Gandeste-te cum arata echilibrul dintre cele doua. Punctul in care emotionalul intalneste robotul iar cei doi se inteleg bine. Atunci cand esti in stare sa traiesti o emotie puternica alaturi de femeia de langa tine, dar sa nu te lasi afectat de esec si sa mergi mereu inainte.

Tu ce esti? Tanc sau Bufnita?

Vorbesti mult despre orice? Esti omul care e in stare sa-mi dea lectii la orice?

Sau te doare-n cot de ce scriu eu aici pentru ca ai treaba, esti la date-uri, saptamana asta te-ai vazut cu 3 femei din care cu una ai ajuns la sex.

Ambele sunt extreme ce le-am exagerat intentionat pentru ca tu sa vezi mai clar linia dintre cele doua.

Exista extrema omului ce nu se mai satura de motivatia externa si care stie de toate, apoi exista extrema omului ce merge inainte fara sa se uite in jur si care e prea rigid.

Daca esti bufnita, atunci nu-ti mai zic „misca-ti fundu’ ” ca sa te motivez, iar daca esti tanc atunci iti zic sa te opresti putin si sa inovezi sisteme noi.

Alt articol demotivant scris de Bogdan 😀

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere