Blue Balls – Arta Seductiei

barbati2Blue balls (Testicole dureroase)

„Blue balls” este de fapt un termen care descrie o congestie a sangelui in regiunea scrotului si a prostatei. Aceasta congestie este insotita des de durere, disconfort sau crampe.

Principala cauza a acestui fenomen o reprezinta stimularea sexuala sau o stare prelungita de excitatie in care penisul este erect, fara insa ca orgasmul sau ejacularea sa aiba loc.

In timpul excitarii, sistemul nervos simpatic este dezactivat si are loc o marire a cantitatii de sange ce ajunge la scrot, testicole si in zona prostatei. Pe masura ce acest lucru se intampla, muschii din acea regiune se contracta si astfel o mai mare de cantitate intra in acea zona decat cea care paraseste zona. Scopul acestei cantitati crescute in aceasta zona este de a mentine erectia in timpul actului sexual.

Pentru ca nu se ajunge la orgasm sau la ejaculare, sangele devine din ce in ce mai sarac in oxigen dar fara sa paraseasca zona. Acest lucru face ca in unele cazuri sa rezulte o culoare albastruie a scrotului, de aici provenind si numele de Blue Balls. (sangele care patrunde la inceput in zona este rosu datorita oxigenarii iar cu cat stagneaza mai mult, pierde din oxigen si devine albastru)

In timpul procesului de vasoconstritie, testicolele isi maresc dimensiunile cu 25-50%.

Cea mai rapida cale de a scapa de durerile provocate, este ejacularea fie prin masturbare fie prin actul sexual. Ejacularea activeaza sistemul nervos simpatic care ajuta la disiparea sangelui din acea zona. Chiar si fara ejaculare, simptomele dispar in timp, insa durerea si disconfortul resimtit la inceput nu sunt neglijabile. In general dispar cam dupa 1 ora.

O alta metoda de a scapa de durere este fie un dus rece, fie cufundarea acelei zone sau a scrotului in apa rece, ceea ce creste circulatia sangelui in organism si implicit in acea zona.

Cei care sufera de priapism pot suferi de o forma extrema a acestui fenomen si necesita tratament medical.

Interesant este ca si femeile pot suferi de pe urma acestui fenomen. Organele genitale ale femeii sunt de asemenea irigate cu sange intr-o cantitate crescuta in timpul excitarii sau actului sexual ceea ce determina o congestie. Daca nu ajung la orgasm, pot simti presiuni pelvine si uneori chiar dureri.

by Adi

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere