Cum Te Vindeci Dupa O Relatie – Arta Seductiei

Cum te vindeci dupa o relatie

sad-man

„O floare, la despărţire, se prăvăleşte cu zgomot de bolovan în prăpastia dragostei.”

– Paul Louis Lambert

 

Poate a durat doar câteva luni sau câţiva ani însă încă îi mai simţi prezenţa în toate lucrurile care până de curând le numeai “ale noastre”.

Şi pe măsură ce trece timpul acel “Nu îmi pasă, o să fiu ok.” pare să sune din ce în ce mai tare a minciună şi “umbra” amintirilor ei te bântuie în toate lucrurile noi pe care încerci să le faci.

“Dacă ar fi fost şi ea cu mine acum…” îţi spui în timp ce îţi dai seama că cel mai probabil nu o să mai fie niciodată lângă tine aşa cum a fost cândva.

După, inevitabil apare deghizat într-o urmă de speranţă şi curiozitate gândul: “Oare se gândeşte şi ea la mine acum?”.

Şi ştii că cel mai mult te ajută când îţi răspunzi cu “Nu.” ca să îţi ţii sufletul împăcat, ai trecut de mult de faza în care atunci când îţi aminteai de ea, îi trimiteai mesaje cu “Bună, ce mai faci?” sau “Să ştii că mă gândesc la tine”.

Realitatea e clară – NU mai sunteţi împreună.

Cel mai probabil lucru e cea mai bună decizie pentru amândoi, ştii că nu mai funcţiona şi cel mai bine e să îţi vezi de tale.

 

Atunci apare problema!

De ce încă sufăr dacă nu mai sunt cu ea şi teoretic nici nu mai vreau să fiu cu ea.

Dacă am luat o decizie clară şi raţională că nu mai suntem împreună, ba chiar am şi acceptat asta în mintea mea, cum se face că mă urmăreşte prezenţa ei în fiecare femeie pe care încerc să o cunosc.

Şi aşa ne trezim prinşi într-o cuşcă emoţională sau mai rău, uneori poate chiar într-o relaţie din care tot ieşim şi intrăm pentru că n-am reuşit să ne vindecăm complet.

Nu se întâmplă neapărat în cazul tuturor relaţiilor însă din experienţele mele personale şi din experienţele oamenilor cu care am lucrat am văzut ca inevitabil după o relaţie care a avut o anumită încărcătură emoţională inevitabil lucrurile se repară la ceva timp după ce relaţia propriu-zisă s-a încheiat de mult.

În alte cuvinte, tu nu te mai vezi cu iubita ta şi aţi hotărât că s-a încheiat totul între voi, însă la nivel emoţional poveste se încheie peste câteva săptămâni, luni, poate chiar şi ani pentru unii mai nefericiţi.

Din păcate pentru mine eu am fost printre cei mai nefericiţi şi o iubire tânără şi fără foarte multă maturitate pe care am avut-o când eram mai tânăr, a ajuns să mă coste câţiva ani buni.

Aşa că am decis să îţi spun şi în calitate de psiholog dar şi în calitate de păţit care sunt cele mai eficiente lucruri pe care le poţi face ca să îţi vindeci sufletul după o relaţie:

 

Pasul 1: Goleşte-ţi sufletul

„Suferinţa devină mai uşor de suportat când se simte împărtăşită” – Andre Gide

 

Pentru început aş fi spus că e important să nu stai izolat şi să petreci cât mai mult timp cu oameni care îţi sunt dragi, prieteni, colegi, familie…

Foarte util totuşi şi puţin contra-intuitiv pentru unii este faptul că e mai mult decât recomandat şi indicat pentru noi bărbaţii să vorbim despre ceea ce simţim.

Vorbeşte cu persoanele în care ai încredere despre ce se întâmplă în viaţa ta, spune-le ce te doare, cum s-a terminat relaţia, cum te simţi rănit sau orice alt lucru simţi că te apasă pe piept.

Asta o să te ajute să te simţi mai eliberat şi să elimini din tensiunile pe care le acumulezi în tine.

Atenţie totuşi! E posibil ca unele persoane, din dorinţa de a te face sa te simţi mai bine, să îţi spună lucruri de genul “Lasă frate că o să fii tu mai bine” , “Oricum nu te merită” , “Mă dă-o încolo că îţi e mai bine aşa”….

…. lucruri care poate chiar sunt adevărate , însă dacă mergi acum pe firul ideilor lor te vor bloca în a te exprima, iar tu acum te afli într-un moment în care ai nevoie foarte mare să îţi exprimi sentimentele.

Nu vei putea trece la următorul pas în vindecarea ta până nu te descarci de tensiunile negative şi lucrurile care te apasă.

Cel mai recomandat este să vorbeşti cu cineva însă dacă chiar nu ai prieteni apropiaţi sau simţi că oamenii din jurul tău nu sunt persoane suficient de deschise încât să te asculte o altă variantă câştigătoare este să scrii.

Aşa că îţi recomand să îţi ţii un mini jurnal în care să scrii exact ceea ce simţi şi ce gândeşti de fiecare dată când simţi că îţi aduci aminte de fosta sau că te doare.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să te transformi într-o bocitoare de fiecare dată când te vezi cu prietenii tăi – asta este doar prima parte a procesului.

 

Pasul 2 – Povestea relaţiei

„În inima recunoscătoare va fi vară mereu.” – Celia Thaxter

 

Cât timp suntem în procesul de vindecare, toate relaţiile care au însemnat ceva pentru noi, ajung să fie puse inevitabil într-una dintre cele două categorii de mai jos atunci când ne amintim de ele:

* Fosta a fost o persoană rea / egoistă / parşivă / posesivă / rea /etc…şi o regret.

* Fosta a fost o persoană perfectă/ iubitoare / călduroasă /cea mai tare / etc… şi o regret.

Indiferent în care dintre categorii se află fosta ta relaţie există resentimente faţă de modul cum au decurs lucrurile.

Fie eşti supărat pe ea şi o acuzi pentru unele evenimente din relaţie fie eşti supărat pe tine şi te acuzi pentru unele dintre evenimentele relaţiei.

În unele cazuri, ceva mai rar întâlnite ce-i drept există şi o combinaţie între cele două stări, de acuză şi vinovăţie.

Dacă vei lăsa lucrurile la nivelul ăsta (eu sau ea e vinovată) nu vei putea niciodată să te vindeci complet, dacă lucrurile vor rămâne pentru tine la stadiul de “Cineva e vinovat” aşa nu va face decât să prelungească suferinţă despărţirii şi inevitabil îţi va afecta viitoarele relaţii pe care le ai.

Ce poţi să faci în schimb este să vezi care sunt lecţiile pe care le-ai luat din relaţia pe care ai avut-o, care sunt experienţele frumoase cu care rămâi.

Drept urmare îţi recomand să începi un jurnal sau să îl continui pe cel de la Pasul 1 dacă l-ai început în care să începi să scrii de fiecare dată când îţi vin gânduri legate de fosta ta.

În alte cuvinte de fiecare dată când ceva, cineva îţi aminteşte de ea, deschide jurnalul său măcar spune-ţi în mintea ta:

“Îţi sunt recunoscător pentru….” după puncte, puncte poţi să scrii absolut orice îţi trece prin minte care te-a făcut să fii o persoană mai bună sau să te bucuri de relaţia pe care ai avut-o.

Dacă totuşi este un gând negativ, dacă îţi aminteşti de o ceartă pe care aţi avut-o, poate chiar o ceartă în care nu ai reacţionat cu trebuie gândeşte-te la cum ai fi vrut să reacţionezi ? Ce te-ar fi făcut să fii o persoană mai bună azi?

Şi atunci este posibil să scrii în jurnal:

“Îţi sun recunoscător pentru că din certurile noastre azi am învăţat să fiu mai răbdător, să nu mai fiu atât de impulsiv şi să ascult mai mult”

Ideea este simplă, de fiecare dată când îţi aduci aminte de fosta ta, în loc să te gândeşti la cine a greşit, la a cui vină a fost vei ajunge să te gândeşti la lucruri pentru care eşti recunoscător şi lecţii bune de viaţă care să te ajute.

Pe măsură ce începi să identifici experienţe, amintiri, lecţii de viaţă pentru care eşti recunoscător din relaţia ta anterioară îţi recomand să reiei Pasul 1 şi să vorbeşti cu apropiaţii tăi despre asta.

Vei vedea cum şi reacţia lor la subiectul discuţiei “fosta mea” se va schimba pe măsură ce atitudinea şi subiectele tale de discuţie se schimbă în ceea ce o priveşte.

 

Pasul 3 – Capitole noi în cartea vieţii tale

“A fi iubit profund de cineva îţi oferă putere, în timp ce a iubi profund pe cineva îţi dă curaj.” – Lao Tzu

 

Dacă nu plănuieşti de acum încolo să fii un călugăr şi să trăieşti în pustietate atunci cel mai probabil o să vrei să cunoşti şi femei noi.

De fapt, este vital în vindecarea ta să începi să cunoşti persoane noi, şi aici vine partea cea mai provocatoare pentru tine.

Provocarea reprezintă de cele mai multe ori înţelegerea unui principiu pe atât de simplu, pe atât de complex:

Faptul că ai purtat în inima ta dragoste pentru o femeie nu se schimbă niciodată.

Foarte mulţi bărbaţi încearcă “uite” sau să “nu mai iubească”, lucru care nu doar că este absurd ci te va face şi să fii handicapat emoţional pe termen lung.

Ceea ce trebuie să înţeleg este ca dragostea pe care o porţi unei femei este unică şi chiar dacă nu mai eşti într-o relaţie cu ea şi chiar dacă intensitatea sentimentelor scade, ea va rămâne mereu în mintea şi inima ta.

Atunci când întâlneşti o femeie nouă vei găsi o nouă formă de a iubi, de a simţi şi de a îţi manifesta dragostea.

Niciodată nu poţi să iubeşti două femei identic, aşa că n-are sens să le compari.

Poţi să iubeşti chiar şi două femei în acelaşi timp însă niciodată dragostea nu va fi la fel, fiecare formă de iubire va fi unică şi se va manifesta în propriul ei fel.

Aşa că ideea de a o “uita” pe fosta ca să fiu cu alta este absurdă, e posibil să o iubeşti mereu pe fosta în sufletul tău pentru tot cea a fost ea şi pe femeia nouă din viaţa ta să o iubeşti cel puţin la fel de mult, dacă nu mai mult pentru tot ceea ce este.

Cu cât de rapid înţelegi că dragostea nu e ceva de care “scapi” de care te vindeci, ci dragostea e ceva ce o să porţi cu tine mereu cu atât o să îţi fie mai uşor să fii deschis şi să conectezi cu persoane noi în viaţa ta.

 

Prin paşii ăştia am trecut atât eu cât şi multe alte persoane cu care am lucrat, ei fiind de altfel inevitabili.

Toţi oamenii ajung într-un fel sau altul să treacă prin aceste etape atunci când ajung să fie vindecaţi după o relaţie, să se simtă mai bine şi să fie pregătiţi pentru a cunoaşte pe cineva nou.

Diferenţă o face faptul că majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi de aceşti paşi, şi simplul fapt că acum ştii ce trebuie să faci o să te ajute să ai un proces de vindecare mai rapid şi mai uşor.

Dacă îţi doreşti să îţi recucereşti iubita am scris un material pe care îl poţi citi >>AICI<<.

Iar dacă te afli la Pasul 3 în care îţi doreşti să cunoşti femei noi şi să ai succes în relaţionarea cu femeile îţi recomand călduros ultima mea carte Dacă n-o Seduci, Se Duce în care găseşti tot ce trebuie să ştii despre femei şi relaţii.

Cartea o poţi comanda de aici -> https://www.artaseductiei.ro/filozofia-barbatilor-de-succes/

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere