Elementul "Cum Ne Indragostim" – Arta Seductiei

Elementul „Cum ne indragostim”

Jd7NL6MaRfC8pMqZZnuo_cupidon-saint-valentin
Ce este dragostea? Unii spun ca dragostea este ceva complex si greu de inteles… ca este sentimentul suprem pe care omul il are si ca fara dragoste nu putem exista.

Dupa parerea mea, formularea de mai sus (nu neaparat asa fixa) este gresita! Ce este de fapt dragostea?! Este cea mai primitiva COMANDA pe care omul o are. Este sentimentul cel mai de baza al omului care functioneaza foarte simplu dar daca nu este inteles, va controleaza. Totul evolueaza, chiar si dragostea dar e ciudat ca inaintand in varsta si in experienta te indragostesti din ce in ce mai greu in loc sa fie mai usor. Cu toate ca se intampla asa, este ceva normal nicidecum o tragedie.

Sa va dau cateva exemple despre cum evolueaza dragostea si o voi lua de la inceput.
– Cu cat mai putin stim despre legile atractiei cu atat mai usor ne indragostim, ceea ce e GRAV!
– Cu cat mai multe stim despre legile atractiei, cu atat mai greu ne indragostim, ceea ce este ECHILIBRU.

Cand esti mic, clasa a 2-a sa zicem… Iti place de o colega, nu faci nici o miscare (eventual biletele) dar daca ea ajunge sa te pupe pe obraz sau sa te ia de mana e destul ca sa poti spune ca te-ai indragostit. Acele gesturi sunt „de vis” pentru acea varsta si ne bucuram de ele din plin. Daca alta fata de care nu iti place te ia de mana si te pupa pe obraz de aia iti vine sa fugi si sa te ascunzi.

Asta e „dragostea” la un nivel foarte primitiv de acceptare.
Imi place de fata – ma pot indragosti de ea, nu imi place – o resping. Deci una din regulile indragostirii (chiar prima regula) este sa te atraga FIZIC acea persoana. Spun prima regula si ma limitez doar la partea fizica pentru ca in clasa a 2-a nu poti zice ca nu iti place cum gandeste acea persoana.

Trebuie sa te atraga fizic acea persoana pentru a putea sa o ACCEPTI langa tine.

Apoi trecem la alt exemplu si anume „beep-ul”. Primesti beep de la persoana de care iti place si sari in sus de bucurie. Acum probabil nu mai sari in sus de bucurie cand persoana de care iti place iti da beep dar la inceput cand primeai beep de la tipa de care iti placea sigur iti trezeau ceva emotii acele beep-uri.

Si uite asa am mai gasit ceva din baza indragostirii… emotiile. Ce sunt emotiile?
Pe scurt: Emotiile sunt reactii afective de scurta durata

Oricum definitia nu va foloseste la nimic dar ca aceste emotii sa apara este necesar sa fi SURPRINS de ceva. Sa o luam cronologic:

Avem la inceput pupicurile si tinutul de mana si acum beep-urile. Intrebare: Te mai surprind pupicurile pe obraz?
Nu cred. De aceea dragostea evolueaza pentru ca tot mai multe cunosti si experimentezi si tot mai greu esti surprins. Din clasa a 2-a pana acum ai primit multe pupicuri si te-ai tinut cu destule fete de mana astfel incat sa ti se para banal acest lucru si sa nu te mai surprinda. La fel se va intampla si cu beep-urile, la un moment dat ele nu vor mai reprezenta nimic pentru tine ci vor fi doar niste simple beep-uri pentru ca le intelegi valoarea.

Ca sa te indragostesti, trebuie sa fi surprins.

Bine bine, sa fi surprins, dar ce te surprinde? Ciudat, nu ne surprinde persoana respectiva ci REACTIA ei la actiunile noastre. Da, de asta ne indragostim! De FEEDBACK si mai ales de MODUL IN CARE IL PRIMIM. Ca sa gasesti persoana de care te poti indragosti nu trebuie neaparat sa cauti un anumit gen de persoana ci trebuie sa o cunosti in asa fel incat sa te surprinda. Provocarile ajuta mult pentru ca iti schimba modul de a cucerii o tipa si te fac sa simti ca traiesti scotand emotiile la suprafata.

Cu cat mai mult evoluezi tot mai multe cunostinte adaugi (nu esti mai pretentios ci nu te mai surprind toate banaliatile) realizezi la ce poti renunta si ce conteaza mai mult pentru tine (incepi sa pui pret pe sarut, apoi pe sex apoi pe altceva si tot asa evoluand vei sti cum sa pretuiesti persoana de langa tine mai mult pentru ca nu te mai impotmolesti cu lucruri inutile de genu – de ce nu-mi dai beep-uri cum iti dau eu? etc).

Ratiunea si ea isi joaca rolul in procesul indragostirii si ea face judecata. Ea te ajuta sa deosebesti previzibilul de imprevizibil (analizezi imprevizibilul ca sa-ti dai seama ce te-a surprins). Fara ratiune nu gandesti si fara sa gandesti NU EXISTI

RATIUNEA TE AJUTA SA TE INDRAGOSTESTI DE CINE TREBUIE NU DE CINE SE NIMERESTE

by SpeedRacer

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere