Excelenta Sociala – Arta Seductiei

Friends talking and drinking beer at brewery
Ce ii confera valoare sociala unei persoane?
Cum crezi ca poti face persoanele din jurul tau sa te placa? Si aici nu ma refer la exceptii, adica limitari de genul: dintr-un grup de 100 de persoane, una sa te placa; ci la procente ca 80-90%.

Ce iti confera tie valoare?

Cineva mi-a zis mie odata o chestie foarte desteapta. Sa ii confer putin background: omul are aproape 30 de ani, si e cam miliardar, are cam tot ce isi doreste de la viata, stii tu, are viata aia perfecta la care noi toti visam. Eh..si cand l’am intrebat cum se vede lumea „de acolo de sus”, mi’a zis asa: „Stii, ba… cand te lupti sa parcurgi tot drumul pana aici, inveti un lucru: ca trebuie sa fii tolerant !! Treptat constati ca esti mai destept decat muuuulti din jurul tau. Treptat constati ca esti inconjurat de din ce in ce mai multe gramezi de prosti, pe care trebuie sa ii tolerezi.” Now, let’s get to my point.

Exista trei reguli mari si late, care trebuie urmate pentru a fi acceptat SI apreciat de societate:
1. Sa ai un frame puternic, de la care sa nu te abati niciodata.. in PUBLIC. Tragi cu dinti de orice cacat pe care l’ai spus, pentru ca nu poti da inapoi. (bine, Carlos Xuma zicea ca un adevarat alpha male stie cand sa isi ceara scuze, dar banuiesc ca iti dai seama la ce ma refer prin „tragi cu dintii de frame-ul tau”.. adica faze de genul zici o chestie, pici de fraier, dar frate, lupti cu toate fortele sa para „cool” sau cum ai intentionat tu initial sa fie.)

2. Sa „iesi in evidenta”. Nu sa „incerci sa impresionezi” !! Ci sa te „remarci”. Adica.. sa ai „VALUE” (ca daca zic „sa ai valoare”, suna aiurea). Sa ai valoare pe care sa o oferi altora, dar nu sa le’o bagi pe gat, ci sa ti-o „promovezi”, astfel incat ei sa vina sa ti’o ceara.

3. Sa fii TOLERANT. Trebuie sa fii capabil sa te adaptezi mediului, sa fii ca un cameleon care isi calibreaza toata interactiunea sociala astfel incat sa isi atinga scopul.

Acum, as dori sa mai dezvolt putin notiunea de „VALUE”. Ca sa fii „tare” intr’un cerc social, trebuie sa ai o valoare ridicata, unica, superioara celor din jur. Combinata cu un frame puternic, aceasta valoare te ajuta sa „absorbi” realitatile celor din jurul tau si, ulterior, sa le si controlezi. Totusi, combinatia de FRAME + VALUE trebuie sa fie deosebit de echilibrata. De ce?
Haide sa luam urmatorul exemplu: te plimbi pe strada, ai in cap rasta (google daca nu stiti cum arata – e o chestie pe care i’o faci parului tau si care e suficient de inedita pentru ca exemplul meu sa fie verosimil), si te plimbi pe strada. Hei, ai „VALUE”, asta e clar. Ai „VALUE” mult peste ala cu „periuta” deasupra fruntii. Te plimbi pe strada, fetele intorc capul dupa tine… Yay !! Super. Dar.. treci pe langa niste „baietasi de cartier”, care te vad cu „carnaciorii” prin cap.. si te iau la misto:
„Ba, ia vino gogule sa vad si io ce ai colo in cap, ca vreau si eu sa imi fac”.
Aici intervine FRAME-ul care trebuie sa fie foarte puternic si STABIL.
In cazul unui FRAME SLAB, tipu cu rasta ajunge in cel mai rau caz si batut, si cu banii luati, si fara mobil, si cu parul in flacari.
In cazul unui FRAME PUTERNIC, rezolvi problema eficient, scapi si nebatut, si -eventual- iti faci si niste baietasi de cartier tovarasi. Nu pot da un exemplu concludent aici de conversatie, pentru ca ar fi un exercitiu de imaginatie prea complicat. Dar cel mai simplu lucru pe care l’ar face un tip cu FRAME PUTERNIC probabil ca ar fi sa treaca mai departe, cu capul inainte, eventual sa arunce si o privire pe sub spranceana baietilor FIX IN OCHI, fara frica, sa zambeasca putin, mandru ca i s’a remarca din nou tunsoarea lui excentrica.
Aici a intervenit si elementul cheie – toleranta: trebuie sa fii tolerabil, inclusiv cu taranii care nu au mai vazut tunsoarea ta excentrica niciodata, si care catadicsesc sa te ia la misto. O criza de nervi, sau un „dati’va’n pula mea de tarani” ar fi condus la un dezastru.

Concluzia finala este ca Excelenta Sociala (hah.. termenul asta trebuie sa il patentez ca nu l’am auzit niciunde, e un concept interesant si suna si al dracu de bine) este rezultatul urmatoarei ecuatii:

E.S. = VALOARE + FRAME PUTERNIC + TOLERANTA

VALOARE = Chestiile care te fac sa iesi in evidenta.
FRAME PUTERNIC = Constientizarea faptului ca ai acea Valoare, si ca meriti ce e mai bun, deoarece OFERI ce e mai bun.
TOLERANTA = Capacitatea de a rezista deficitelor culturale/intelectuale ale interlocutorului.

Excelenta Sociala este atinsa atunci cand povestile lui T.D. si ale lui Style in care ei se duc in club si dupa o ora toate fetele vin sa se bage in seama cu ei devin REALITATE, devin si povestile TALE.

Be Cool !!

by Vox

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere