From Zero To Hero – Arta Seductiei

zero-to-hero-graphic
M-am gandit sa impartasesc experienta pe care am castigat-o de-a lungul vietii si, in mod special, in ultimii doi ani.

Oamenii se impart in trei tipuri: cei de la care ai ce invata, cei de la care chiar nu ai nimic de invatat si cei de la care poti invata, dar nu ceva util.

In timp ca primele doua categorii se impart, la randul lor, in diverse subcategorii, persoanele din cea de-a treia reprezinta doar o masa lipsita de utilitate si care poate doar sa faca rau. Pentru ca acestia din urma, desi au o perceptie total deformata asupra realitatii si asupra propriei valori, pretind ca detin secretele lumii si, daca ii contrazici, sunt gata sa te jigneasca. Oricate argumente le-ai aduce, ei continua sa tina cu dintii de niste viziuni total nefondate si sa respinga orice altceva. Desigur, majoritatea blameaza societatea ca nu renunta la conceptiile anacronice si la prejudecati… ironic, intr-o anumita masura. Din pacate, acestia fac foarte multi prozeliti, deoarece prostia crasa le confera o siguranta dezarmanta pentru majoritatea interlocutorilor.

Inainte sa vorbesti despre libertate, elibereaza-ti mintea. Renunta la blocajele pe care ti le impui. Renunta la „eu sunt centrul lumii si cine contesta asta e beta/ fraier/ distrus/ etc.”. Priveste din mai multe perspectiva. Largeste-ti orizonturile. Viata nu se reduce la PU, la sex, la statut social, la bani, la cat de smecher esti si asa mai departe. Este un amestec al aspectelor enumerate si al multor altora.

Respectul joaca un rol important. Nu te astepta sa fii respectat daca nu poti oferi respect. Oamenii te vor folosi si-ti vor da in cap cu prima ocazie. Nu incerca sa pari mai mult decat esti. Incearca sa devii acel ceva pe care simti nevoia sa-l simulezi. Fii sincer cu tine insuti inainte sa pretinzi sinceritate de la altii.

Nu astepta ocazii. Faimosului „cu rabdarea treci marea” ii lipseste continuarea: „sau mori asteptand”.

Fii gata sa-ti sustii parerile in fata oricui. Nu te certa aiurea cu cineva care se afla la aceeasi nivel ierarhic cu tine, pentru ca apoi sa taci in fata celui aflat pe o pozitie mai inalta. Cand crezi in ceva, asigura-te ca ai si motive. Nu crede orbeste. Nu-ti construi singur imagini ideale sau malefice despre oameni sau fenomene. In fond, ai destule argumente ca sa sustii ceva?

Nu respinge noul. Nu respinge alte idei. Daca le respingi, fa-o cu un motiv. Demonteaza-le. Nu-l ataca pe cel care le emite, ci arata-i unde si de ce greseste.

Dincolo de respect, fii pregatit sa lovesti. Bunavointa are o limita. Cand cineva incearca sa te intepe, inteapa-l la randul tau. Cand depaseste o anumita limita (pe care o stabilesti conform propriilor conceptii), da cu el de pamant. Nu neaparat fizic. Loviturile mentale sunt mai dureroase si-l imping pe „adversar” sa faca greseli.

Asuma-ti responsabilitatea pentru cele spuse. Nu jigni gratuit prin intermediul Internetului. Asta e doar o dovada de prostie si de lasitate, pentru ca te afli acasa, unde esti in deplina siguranta. Nu intamplator, cei care fac asa ceva pot foarte rar sa stea fata in fata cu persoana pe care au jignit-o. Sau sa repete jignirea atunci cand se afla in situatia de a da socoteala pentru ea.

Nu incerca sa schimbi lumea decat in masura in care asta nu-ti distrage atentia de la scopurile tale. Daca n-o poti schimba, foloseste-o asa cum este ea. Nu visa la cum ar trebui sa fie, pentru ca nu e asa. Viseaza prea mult si vei ajunge chiar sa crezi ca e asa cum ai vrea.

Viata e o lupta. Fie ca adversarii tai sunt alti oameni, prejudecati etc., atitudinea pe care trebuie sa o ai este cel mai bine rezumata de un citat din „Rocky IV” (traducere aproximativa): „Poate ca nu pot sa castig, poate ca nu pot decat sa incasez tot ce poate sa dea. Dar, ca sa ma invinga, va trebui sa ma ucida si, ca sa ma ucida, va trebui sa aiba curajul de-a sta in fatza mea si, ca sa faca asta, trebuie sa fie dispus sa moara si el… si nu stiu daca e gata s-o faca.”. Un alt citat, de data asta din ultimul film al seriei, avea ca idee centrala faptul ca un luptator nu e definit de cat de tare loveste, ci de cat poate incasa, pentru ca apoi sa se ridice si sa mearga inainte. Intotdeauna ai o sansa. Foloseste-o cu intelepciune.

Nu lasa nesiguranta altora sa te afecteze. Nu-ti asuma problemele si temerile lor. La fel, nu-ti proiecta nesiguranta si problemele asupra celor din jurul tau.

Teama este cel mai mare inamic. Nu vei putea sa-l extermini, ci doar sa-l controlezi si sa-l invingi frecvent. Cineva care nu simte teama nu este om, ci robot. Diferenta este facuta de atitudinea pe care o adopti cand ti-e teama: fugi, stai si esti gata sa fugi, stai si lupti pana la sfarsit.

Fiti ce vreti sa fiti, nu ce incearca altii sa va impuna. Construiti-va un set propriu de valori. Si respectati-le. Nu lasati pe nimeni sa va vrajeasca, sa va spele creierul. Analizati. Nu adoptati puncte de vedere cu care nu sunteti de acord sau care par atragatoare, dar sunt lipsite de profunzime. Nu adoptati punctul de vedere al majoritatii din dorinta obsedanta de a va incadra. Nu acceptati ideile celor cu un statut superior doar din cauza persoanei respective. Oricine poate gresi. Important este sa fii gata sa accepti acea idee daca este cu adevarat valoroasa.

Depinde de fiecare pana unde este dispus sa mearga pentru a fi ceea ce vrea. Dar, pentru a-ti construi o lume in care sa-ti faca placere sa traiesti, ai nevoie de o baza solida. Si acea baza poti fi doar tu. Nu altcineva, nu banii. Tu. Cel in jurul caruia va gravita respectiva lume. Daca baza este fragila sau are fisuri, mai devreme sau mai tarziu va ceda. Si atunci va disparea si lumea pe care te-ai straduit s-o construiesti.

Impaca-te cu ideea ca intr-o zi vei muri si ca, la nivel universal si temporal, nu reprezinti nimic. Abia dupa ce le vei accepta fara a te teme de ele vei putea sa-ti traiesti viata cu adevarat si sa fii fericit.

Have fun

by 4 Real

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere