Salutare si bine te-am regasit 🙂
Incepusem o povestioara intr-unul din articolele mele precedente si am lasat-o neterminata.
Ma refer la povestea „jucatoarei de sah” care era o provocare pentru mine pe atunci si dupa care am ramas cu mana inghetata si buza umflata. Cativa dintre voi m-ati intrebat ce s-a intamplat mai departe cu tipa:
Stii ce-ai facut?Acum m-ai facut curios, sa stiu ce s-a-ntamplat mai departe, pentru tine, din acel moment…Te-ai mai vazut cu acea fata, Bogdane?Daca nu, acest lucru ti-a fost chiar benefic, in vederea inceperii unor relatii, cu alte fete?
Ei bine, mai departe mi-am luat foarte in serios un angajament. Acela de a invata tot ce e de invatat despre prima intalnire pentru ca pe viitor sa pot ajunge la sex usor din orice situatie. Acum imi suna putin „fatalist” acest angajament pentru ca, in scurt timp am realizat ca mai tare m-a rigidizat decat m-a ajutat.
In articolul de astazi am sa te ajut sa iti pui o ordine mai clara in minte in ceea ce priveste desfasurarea primei intalniri. Totodata am sa te ajut sa intelegi cateva concepte mai … filosofice.
Motivul pentru care am tinut eu atat de bine minte intalnirea cu acea Oana, din acea iarna, este faptul ca a fost un moment in care am inceput sa-mi pun primele intrebari mai serioase din sedcutie. Atunci cand vrei observi nevoia de a te perfectiona la intalniri in detrimentul pick-up-ului, atunci treci la un alt nivel. Anume, nivelul la care adevarata seductie se joaca.
Ce s-a intamplat cu Oana? Ei bine, am sunat-o :D. Am lasat o zi intre intalnire si urmatorul telefon si am sunat-o pentru a o mai invita la o intalnire. Dupa cateva usoare insistente din partea mea, am obtinut o a doua intalnire in care mi-am propus sa reiau de unde am ramas si sa merg mai departe. Eram ca un tanc ce-si vedea doar obiectivul insa nu observa nimic pe langa. Procesul a fost reluat. Am iesit iar la un suc undeva, am vorbit iar destul de mult amandoi, aveam impresia ca am facut o conexiune destul de buna, am mers iar in parc (acelasi parc) si ne-am tinut de mana. Eram mult mai relaxat de data asta si ma simteam mai spontan. Ne-am asezat pe o banca, amandoi zgribuliti, ne-am tinut in brate si am continuat sa vorbim.
Asta e punctul in care am observat ceva. Cauta si ea sarutul cumva. Exista putina tensiune sexuala buna intre noi dupa prima intalnire si stia ca eu vreau sa o sarut, asa ca aveam un oarecare avantaj de data aceasta. Am contiuat sa povestim, sa ne tinem de mana, am continuat sa ma apropii de ea folosind diverse scuze, emotiile mele cresteau, deveneam din ce in ce mai nesigur cu privire la ce sa fac in continuare. Am tot amanat momentul. Dupa cam o ora jumate de stat pe banca la -10 grade, vazand ca nu imi fac curajul sa fac pasul, am luat decizia sa ne miscam. Ne-am dus in statia de autobuz pentru ca ea trebuia sa plece acasa.
Acolo … am luat-o mai bine in brate, m-am apropiat de ea si am sarutat-o. Pentru 2-3 secunde.
Ce crezi ca s-a intamplat apoi? „Stii ce…hai mai bine sa fim prieteni. Imi place de tine, esti dragut, dar vreau sa fim doar amici”. De ce? Poate pentru ca am amanat, poate pentru ca eram nesigur, poate amandoua. E mai putin important motivul si mult mai important e ceea ce-a urmat.
Am realizat ca exista doua aspecte ale unei intalniri ce trebuie luate in seama. Eu ma concentrasem doar pe unul din ele. Am mai realizat ca nu este doar problema mea asta, Â in cativa ani ce au trecut de atunci am observat ca nu eram singurul ce face greseala aceasta.
Teoria spune ca barbatul trebuie sa conduca intotdeauna, sa aiba un plan de actiune, sa fie dominant la intalnire, sa fie el ce decide urmatoarea miscare.
Ei bine, asta e punctul in care multi barbati se blocheaza si duc atitudinea asta la extrem, dand-o in bara apoi.
Cele doua nivele ale unei primei intalniri:
Tu, ca si barbat, esti construit sa rationalizezi, sa structurezi. Putem spune chiar ca, felul in care inveti sa te comporti la o prima intalnire este similar cu felul in care inveti sa conduci o masina. Descoperi bordul, inveti butoanele, pedalele, cutia de viteze, apoi le testezi si esti neindemanatic. Continui sa exersezi si descoperi … calibrarea: descoperi exact cat trebuie sa tii apasata pedala pentru a controla viteza, inveti sa simti motorul pentru a sti cand sa schimbi viteza fara a te mai uita la indicator, etc.
Femeia, pleaca de pe un picior usor diferit. Ea e construita mai mult pentru comunicare si pentru emotional. Ea cauta legatura profunda, cauta acel click intre voi doi. Mai mult simte decat stie faptul ca esti sau nu potrivit si simte asta observand indirect comportamenul tau, atitudinea si reactiile. De aici pleaca si conceptul ce zice ca: nu conteaza ce ii zici, conteaza cum o spui. Logistica e mai putin relevanta.
Observa aceste doua planuri: cel comunicational si cel logistic; tehnic si emotional.
Problema: majoritatea barbatilor gandesc doar din punct de vedere logistic intalnirea si nici aspectul acesta nu-l gandesc cum trebuie.
Sunt sigur ca de multe ori te-ai intrebat: „dar unde o duc?”, „ce vb cu ea acolo?”, „ce facem apoi?”
In acelasi timp femeia se intreaba: „dar cu ce sa ma imbrac?”, „daca nu ma place?”, „cum il fac sa vada mai bine ca sunt buna?”.
Observi paralela?
Iata acum ce anume trebuie sa ai tu in vedere atunci cand te duci la o prima intalnire pentru a mentine un echilibru intre cele doua nivele:
1. Locatia – tine de logistica
Niciodata nu o vei intreba pe ea „unde vrei sa mergem?” la prima intalnire. De ce? Pentru ca toti ceilalti pampalai fac asta si e plictisitor pentru ele. Fa-ti acum o lista cu 2-3 cafenele faine, preferabil aproape de casa ta, iar la fiecare prima intalnire alege una din ele, avand o a doua ca si varianta de rezerva. Â Obisnuieste-te cu cafenele respective, eventual cunoaste personalul de acolo. E important pentru ea ca tu sa ai un plan intotdeauna … se simte mai in siguranta asa.
2. Pozitionarea – logistica + comunicare
Stii si tu asta – limbajul trupului, proximitatea, tonul vocii, sunt elemente ale comunicarii. De aceia si pozitionarea fata de ea poate comunica ceva pozitiv sau ceva ce nu te ajuta. Asezandu-te fata in fata cu ea ii poti subcomunica agresivitate si lipsa de confort. Sau dimpotriva in unele cazuri. A te aseza prea aproape de ea ii invadezi prea brusc spatiul personal iar ea va batea in retragere. Asezandu-te prea departe de ea o va face sa vada un gol intre voi, va face dificila comunicare.
De aceia, aseaza-te astfel incat sa o ai in stanga sau in dreapta ta, la o distanta optima pentru a va putea intelege. Treptat te vei apropia de ea pe masura ce interactiunea evolueaza.
3. Subiecte de conversatie – comunicare
„Despre ce sa vb cu ea?”, „Sunt timid, ma emotionez repede”. Ei bine, acesta e cel mai frecvent caz. Voi cei cu aceasta problema asteptati replici si metode (logistica), pe cand acestea sunt pastile ce vindeca simtomele dar nu si boala. Ca si structura a conversatiei o puteti folosi pe urmatoarea:
Ex: „cu ce te ocupi?” -> „faci de mult asta?” -> „ce-ti doreai sa te faci cand erai mica?” -> povestea ta -> povestea ei -> alta poveste a ta … etc
Explicatia: pleaca de la un fluf talk banal, evolueaza usor catre subiecte mai emotionale („amintiri din copilarie” functioneaza intotdeauna), raspunde intotdeauna cu o poveste, apoi lasa spatiu pentru a se deschide ea cu o poveste a ei, continua cu o alta poveste …
Conceptul este cel de evolutie. Pleci de la un lucru banal si evoluezi catre ceva mai profund. Asa ca … gandeste-te la cateva povesti interesante din viata ta ACUM.
4. Combaterea plictiselii – comunicare
Iti spuneam mai sus de 2-3 locatii ce e bine sa le ai pregatite. Vei simti la un moment-dat ca energia dintre voi doi scade. Acela este momentul in care e bine sa ai pregatit urmatorul pas. Atunci cand simti ca subiectele dintre voi doi se epuizeaza si locatia a devenit plictisitoare, mutati-va in locatia a doua care sa fie in contrast cu prima. Daca prima locatia era o cafenea linistita in care lumea sta si converseaza, atunci locatia a doua ar putea fi o pista de bowling, o masa de biliard sau tenis de masa, poate chiar un club. Si invers, daca iesiti dintr-o locatie aglomerata, galagioasa si agitata, atunci mergeti intr-o a doua locatie mai linistita.
5. Kino – conexiune – comunicare + logistica
Odata ajunsi in locatia a doua, e cazul sa te apropii si mai mult. Daca a ramas langa tine pana in punctul ala, este cat se poate de evident ca e interesata de tine, deci e momentul potrivit pentru kino.
Etapa 1: maini -> brate -> spate
Etapa 2: pe cap -> picioare -> piept/gat
Etapa 3: vezi ce temperatura are pielea ei pe sub haine.
Nu fa greseala de a izola cei doi termeni: kino si conexiune. Nu de putine ori am auzit formularea: „am facut kino dar nu am facut conexiune”. Tine minte faptul ca atingerile dintre voi sunt de fapt o forma de conexiune. Faptul ca atingerile au loc e semn de apropiere si de confort. E de asemenea semn ca e interesata de tine. Asadar nu te stresa prea mult la capitolul conexiune si lasa totul sa curga de la sine in continuare.
Recapitulare:
Cele doua nivele ale intalnirii: comunicarea si logistica – stabileste-ti logistica odata pentru totdeauna si concentreaza-te mai mult pe comunicare pentru ca acolo se joaca adevaratul joc.
Logistica: locatia 1 – pozitionarea – locatia 2 – kino+conexiune
Comunicarea: pleci de la un lucru banal si evoluezi catre ceva mai profund; pregateste-ti cateva povesti interesante si fii pregatit sa le asculti pe ale ei
Incerc sa scriu aspectele astea cat mai mult in limbajul rational pe care barbatii il inteleg mai usor si de aia am oferit tot o structura. Urmeaza sa aprofundez etapele urmatoare (sarutul, cat de important este aspectul si reactia de dupa intalnire) intr-un articol viitor pentru ca este mai mult de vorbit despre aceste trei probleme.
Pana atunci vreau sa te gandesti la cateva prime intalniri ale tale din trecut si sa imi spui unde ai esuat acolo, care crezi tu ca era problema si ce crezi ca ai fi putut face mai bine.