Regasirea De Sine – Arta Seductiei

Hand with Reflecting Sphere
In cautarea depasirii limitelor si a conditiei, ne e usor sa exageram. Ne e foarte usor sa gresim. Dar fara greseala, nu poti sti cu adevarat ce e corect si ce cale trebuie urmata.. pana cand vei gresi data viitoare.

Un prieten mi-a spus la o bere o chestie fenomenala, pe care nu poti sa o intelegi decat daca o adaugi in context. Mi-a explicat care e diferenta dintre stilurile de lupta ale chinezilor si japonezilor. Si a exemplificat cum primesc loviturile 2 luptatori din nationalitatile de mai sus. Chinezii pareaza tot, lovesc cat pot si care e mai tare ramane pe picioare. Japonezii .. fac o eschiva si lupta mai departe.

In capitolul IV (Dispuneri) din Arta Razboiului, o interpretare a versetului 9 spune: „Sa castigi o batalie datorita unei lupte grele sau datorita norocului nu este un semn de iscusinta”.

Cum vrei sa percepi viata?

Sun Tzu – Arta Razboiului, capitolul V (Energie), versetul 5 si 6:

5. Ca regulă generală, în bătălie foloseşte forţa normală, pentru a angaja lupta; foloseşte forţa extraordinară pentru a cuceri victoria.

6. Resursele celor ce sunt experţi în utilizarea forţelor extraordinare sunt la fel de nemărginite ca cerul şi pământul, la fel de inepuizabile ca apa marilor fluvii.

Am vazut un patron de firma ce lupta in stil chinez cu afacerea lui si cu viata, in general. Ca un uragan, rupea tot in calea lui. Fara planuri de dinainte facute, ducea totul catre limita pe fiecare zi care trecea. Si firma nu reusea sa gaseasca un ritm normal de viata, ci doar unul dezlantuit, in care nimic nu era sigur.

Tensiune ridicata, salvare.. a doua zi pe picioare, datorii la banci, garda. Lovitura parata, contraofensiva. Si mereu aceeasi remarca: „Sunt semne pozitive, incep sa fiu optimist.” Iar datoriile ramaneau si cresteau. Urat vartej al vietii.

Si o intrebare pe care oricine ar trebui sa si-o puna:
„Lucreaza timpul in favoarea ta, sau in defavoare? Acumulezi, sau pierzi cu fiecare clipa care trece? Devii mai puternic sau mai disperat?”

In implementarea proiectelor exista o vorba: „orice pas facut fara un plan de dinainte facut este un pas gresit”.

O sa ma auziti deseori citand din Sun Tzu, pentru ca tocmai a devenit un punct de echilibru, vitalitate si viziune, o biblie. Deseori egoul nostru se ridica extrem de sus fata de conditia actuala si ne face sa fim extrem de slabi in relatiile cu ceilalti. Increzuti. Daca la inceput rezultatele te fac sa ai incredere in tine, la un moment dat te fac sa depasesti pragul critic si sa ai o viziune denaturata asupra lucrurilor.

Capitolul I din Arta Razboiului (Evaluari), versetul 22

22. Li Chu’an: „Dacă generalul este coleric, autoritatea lui poate fi uşor zdruncinată. Caracterul său devine instabil.”
Chang Yu: „Dacă generalul armatei inamice este încăpăţânat şi se înfurie uşor, insultă-l şi enervează-l, aşa încât să devină furios, să nu mai vadă clar şi să atace necugetat, fără nici un plan”.

Cat de mult conteaza stapanirea de sine? Cat de mult conteaza scopul tau in viata? Cat de mult conteaza aceste mici piedici care apar in viata si pe care tii sa le infrangi, uitand de chemarea ta? Cine e prea ocupat sa distruga piedicile care ii apar, uita unde trebuie sa ajunga.

Este bine sa fii ferm cand situatia o cere, sa fii modest cand esti pe alt camp de lupta decat cel care conteaza, sa fii cinic cand adversarul o cere. Este bine sa poti ataca fara menajamente cand trebuie.. si sa te retragi inainte de a fi prea tarziu. Este bine sa fii ca apa, capabila de calmitatea unui lac de campie.. si vijelioasa ca un rau de munte.

Este bine sa fii tu.

by Abel

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere