Renasterea – Arta Seductiei

identity-fraud

Daca te ajut sa ajungi sa te cunosti mai bine, sunt un om fericit. Nu ar fi frumos ca deciziile pe care le iei inconstient sa le poti explica la un moment dat cu scopul de a te intelege mai bine, a te cunoaste in amanunt. Nu in felul acesta poti obtine implinirea si fericirea atat de mult cautata, constient sau nu, de oameni?

Cu cel putin 1000 de ani i.e.n. Canaanitii erau poporul care ocupa teritoriul de azi al Israelului si al Palestinei, cunoscut si ca „Tara promisa evreilor”. Istoria evreilor se confunda de multe ori cu Biblia, insa pasaje intregi de istorie trebuie transpuse intr-un limbaj contemporan ,pentru a intelege ce s-a intamplat in trecut, mai ales ca mare parte din Biblie este transmisa, pana intr-un anumit punct, din gura in gura. Dovezile arheologice insa nu reuseau sa dea dreptate scrierilor conform carora israelitii au invatat Canaan, tara promisa de Dumnezeu, pentru simplul motiv ca nu existau dovezi ale unei invazii pe cale armata. Mai mult, foarte multe dovezi aratau ca cele doua popoare, poporul israelit si canaan, erau foarte asemanatoare – ca si asezari, imbracaminte, vase etc. Asa ca ramanea o mare intrebare, pe langa cea a provenientei istorice a evreilor, cea privitoare la adevarul citit „printre randurile Bibliei”. Acolo scria clar ca „un nou popor s-a ridicat cu armata si a cucerit Canaanul, distrugand orasele canaanite”.

Dupa zeci de ani de sapaturi arheologice, istoricii ramaneau la fel de confuzi, pentru ca din ce in ce mai multe dovezi apareau cum ca poporul israelit ar fi acelasi cu poporul canaanit si ca nu exista dovezi cum ca ar fi existat o ocupatie armata a oraselor canaanite. S-a pus apoi intrebarea daca nu cumva era vorba de paturi sociale diferite ale poporului canaanit si ca ar fi fost vorba de o revolta civila, in care patura de jos, simpla, ar fi dat jos patura bogata a poporului, intr-o incercare de a obtine un trai mai bun, taxe mai putine si drepturi mai multe. Si apoi a venit intrebarea „Daca este vorba de acelasi popor.. DE CE APARE IN SCRIERI CA A VENIT UN NOU POPOR, CEL ISRAELIAN, CARE, PE CALE MILITARA, A OCUPAT TERITORIILE CANAANITE, A DISTRUS ORASELE CANAANITE SI S-AU ASEZAT AICI?”

Si acum o sa intelegeti acest articol, ca un bonus pentru cei care au avut rabdare sa il citeasca.

Raspunsul a venit de la un psiholog, ca raspuns pentru arheologi. „Care este prima reactie umana in momentul in care vrei o identitate noua?” „Te disociezi de cea veche, o respingi!” Si asa s-a gasit o explicatie in titulatura de „nou popor” care i-a cucerit pe canaaniti. Tocmai din nevoia de o noua identitate, de un nou inceput. Canaanitii saraci nu mai vroiau sa fie canaaniti. Ei erau poporul israelian. Si asa a inceput o poveste noua, cu un popor nou, o identitate noua, o mandrie noua. Povestea poporului ales de Dumnezeu.

Disocierea de propria identitate apare in momentul in care persoana respectiva nu vede altceva decat o fundatura si nici o cale de avansare pe orice plan aproape. Moment in care schimbarea e unica solutie. Doar ca aceasta schimbare vine ca un raspuns uneori violent la adresa vechii identitati.

Nu ati observat ca de multe ori oamenii vorbesc foarte mult despre ceea ce le lipsesc? Ca spun ca sunt exact cum nu ii vedeti?
Chiar nu are rost sa ii judecati, pentru ca psihicul lor lucreaza in acest fel pentru evolutie. Este mai frumos sa te minti, de multe ori inconstient, pana ajungi sa fii cel care vrei sa fii, decat sa mergi in aceeasi directie.

Am prieteni care sunt incapabili sa se desparta de partenera lor, desi au incercat si realizeaza ca e fundatura si ca nu mai dureaza mult. Cu toate astea ajung sa spuna mandri ca „eu pot sa plec oricand”, „sunt independent”, „o insel”. Asta e dovada ca psihicul lor a inceput sa lucreze pentru ei si refuza identitatea lor. Creeaza una noua.

Am prieteni nervosi, mereu agitati, foarte activi, prieteni pe care, cand ii intreb de niste directii.. ma indeamna pe mine la calm si echilibru.. Si adevarul e ca se indeamna pe ei insisi.

Am prieteni care nu au nici o femeie in viata lor (sexual).. si cu toate imi povestesc nonstop de femei, de intalniri, de metode de agatat.. Si in felul asta psihicul lor ii ajuta sa devina ceea ce vor.

Am prieteni care nu au un ban in buzunar.. si cu toatea astea imi vorbesc de afaceri, de start-upuri, de milioane de euro. Si in felul asta psihicul lor ii pune in miscare. Aceiasi prieteni care refuza sa platesc eu la masa, desi ei aproape ca nu au un ban in buzunar.

Si am prieteni care au fost tocilari si „baietii mamei” si cand ies cu ei ACUM in oras, apar imbracati in blugi taiati si se comporta complet antisociali, ridica vocea, sunt nepoliticosi, chiar badarani. Asta pentru ca nevoia lor de acum este sa iasa din sfera „tocilarilor”. Cunosc oameni care au luat premiul I din clasa I pana la liceu.. si la facultate s-au bagat la o facultate privata cu invatamant la distanta si s-au angajat pe un salariu mizer, doar ca sa recupereze ce au pierdut pana atunci si din dorinta de a nu mai fi ce au fost, pentru ca nu le placea.

Am prieteni care erau mari gagicari, umblau prin cluburi dupa femei .. si cand au dat de o femeie care sa ramana langa ei, s-au insurat si au inchis telefoanele mobile fostilor prieteni dedicandu-se unei vieti opuse vietii pe care o urau de fapt.

Disocierea de propria identitate este, intradevar, o unealta extrem de puternica pentru evolutie. Problema este ca de cele mai multe ori ea vine pe cale inconstienta si de multe ori face adevarate ravagii, nefiind controlata. Pentru ca daca vrei intradevar sa evoluezi, poti sa iti folosesti un pic si creierul si sa nu te scoata mama pe cautiune pentru posesie de droguri dupa ce o viata intreaga tu, de fapt, citisei 2-3 biblioteci si scrisesei, pe ascuns, o carte de poezii.

Bafta multa in actiunile tale prin care vrei sa te cunosti mai bine,
Pentru asta eu te admir,

Abel

Lucrurile pe care le vei gasi in Arta seductiei merg. Nu sunt pilule magice care sa schimbe peste noapte rezultatele pe care le ai, insa aplicate perseverent si cu invataminte in urma greselilor, iti vor aduce ceea ce astepti.

Cartea o poti comanda aici: Arta seductiei – cum sa ai succes cu femeile si cu tine insuti

Posted by Abel


Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere