Stiinta Atractiei | Cum Functioneaza Atractia – Arta Seductiei

Stiinta Atractiei | Cum Functioneaza Atractia

Stiinta Atractiei | Cum Functioneaza Atractia

 

Atracția este ca un dans captivant, în care două suflete se conectează într-un ritm fascinant.

O călătorie emoțională ce aprinde dorința, umplându-ne inimile cu nerabdare și entuziasm.

Desi atracția poate fi o experiență extraordinară, ea aduce de asemenea, propriul set de provocări.

Ce se intampla cand sentimentul NU este reciproc?

De ce ne atrag anumite persoane mai mult decât altele?

Si cum putem să devenim mai atractivi, să avem rezultate mai bune la întâlniri sau în relație, folosind strategii demonstrate stintific care chiar functioneaza…

Pentru ca uneori, insusi fenomenul de a fi atrasi de cineva, poate declanșa o avalansa de emoții..si nu intodeauna plăcute.

Elocventa noastra se poate transforma rapid in balbaieli si ezitari, in timp ce cautam cu disperare undeva in mintea noastra subiecte care sa tina conversația in viata.

Atracția provoca chiar anxietate, o persoana care in mod normal este încrezătoare poate ajunge cat ai clipi o ruina emotionala, cineva care se îndoiește constant de sine și se teme de respingere.

Pentru a înțelege atracția, e necesar sa ne desprindem de mituri si sa explorăm în profunzime acest fenomen psihologic.

 

Numele meu este Taher Sonu…

….sunt psiholog, autor si de peste 15 ani ajut barbatii sa-si duca viata la urmatorul nivel, sa cunoasca partenera la care viseaza si sa aiba  relatia care-i implineste…

…iar azi ne vom uita la fenomentul numit „atractie” , la felul in care ne influentează biochimia corpului, mentalitatea și comportamentul..

…dar si CE putem face ca EFECTIV sa fim mai atractivi si sa avem mai mult succes cu femeile care ne fac inima sa bata rapid.

Ca sa intelegi cat de impactante pot fi pentru tine ca barbat informatiile ce urmeza intai iti voi explica stiinta din spate, apoi o sa-ti spun exact CE poti sa faci in concreti pasi de actiune.

Atentie! Dincolo se specialitatea mea ca expert in relatii, ideile din acest video sunt documentate stintific si au studii in spate, pentru care voi lasa link-uri in descriere.

…asa ca daca n-ai rabdare 5 minute sa urmaresti cap-coada materialul sau cauti o pastila rapida de agatat, mai bine dai click pe altceva ca sa nu-ti pierzi timpul.

 

1 Cum atractia iti deturneaza creierul  

Se spune ca e bine sa iei deciziile cu inima, in special cand e vorba de jumatatea ta, dar oare chiar asa se intampla lucrurile in realitate?

Raspunsul s-ar putea sa te surprinda mai mult decat crezi…

 

Un studiu condus de Fisher, Aron și Brown în 2006 a arătat că atunci când ești atras de cineva, zona tegmentală ventrală și nucleul caudat al creierului tău sunt activate.

Sunt exact zonele din creier asociate în principal cu comportamentul de recompensare.

Practic două glande din creierul nostru, amigdala și hipotalamusul intră în acțiune, declanșând un lanț de procese fiziologice ce duc la eliberarea anumitor hormoni și neurotransmițători.

Simplu spus, perceptia pe care o ai despre o persoana, adica faptul ca o placi, incepe sa modifice literalmente cum functionezi ca om.

Se secreta dopamina, apar sentimente de euforie și plăcere, în timp ce norepinefrina, alt neurotransmițător, ne face să ne simțim alerți și concentrați.

Ulterior eliberarea oxitocinei, numită și „hormonul iubirii”, promovează crearea unui sentiment de legătura cu persoana respectiva.

În timp timp ce nivelurile de serotonină scad dramatic, crescând tendința de a ne gândi obsesiv la persoana pe care am pus ochii.

De asta simti ca nu poti sa ti-o scoti din minte cand te indragostesti de ea.

In multe feluri a te indragosti se simte ca atunci cand esti sub influenta unui drog puternic.

Esti cu capul in nori, ti-e greu sa te concentrezi la treburile pe care le ai de facut si te gandesti doar la urmatoare doza.

Analogia asta insa nu este doar poetică sau filozofică, e cat de poate de reala si există studii știntifice ce o sustin.

Valul de hormoni și neurotransmițători, despre care tocmai am discutat, sunt de asemenea, eliberați atunci când cineva ia anumite droguri.

De exemplu, consumul de cocaina declanșează eliberarea de dopamină și norepinefrină, care, după cum am explicat, sunt asociate cu starea de „indragosteala”.

Sub influența cocainei oamenii adesea experimentează euforie, plăcere și concentrare ridicat.. izbitor de asemănător cu cei atinsi de săgeata lui Cupidon!

Totusi speram ca ingerasul nostru ramane la tras sageti cu iubire si nu se apuca de tras altceva…

 

2 Atractia modifica felul in care vedem viata.

Ti s-a parut vreo data ca persoana pe care o placi este perfecta?

Doar ca apoi fii dezamagit ca lucrurile in realitate erau foarte diferite fata de cum pareau?

Ei bine…din punct de vedere psihologic, procesul de atracție este cel putin la fel de captivant ca cel biologic.

 

Exista un fenomen universal ce preia controlul mintii noastre cand ne indragostim. – Efectul Halo.

Efectele sunt evidente pentru cei din exterior care ne cunosc bine, insa aproape insesizabile pentru noi cei care-l experimentam – se numeste Efectul Halo

Acest fenomen psihologic deovedit stintific inca din 74’ ne face sa ne concentrăm aproape in totalitate pe calitatile pozitive ale persoanei de care ne simtim atrasi, ignorând adesea sau trecand cu vederea defectele.

Efectul Halo ne face practic să-i vedem pe cei care ne-au furat inima într-o lumină exagerat de pozitivă.

Mintea noastra incepe sa creeze fantezii si scenarii fictive in care lucrurile evolueaza pozitiv intre noi si această persoană.

Este un mecanism descris pe larg de psihologia evolutionara prin care mintea noastra involuntar exploreaza posibilitățile la care ar putea conduce atracție fata de cineva, de la întâlniri ocazionale până la sex sau o relatie pe termen lung.

Insa nu te lasa pacalit de fluturii din stomac, „Efect Halo” are consecintele lui…mai putin placute.

Deși poate face ca stadiile inițiale ale atracției să se simtă ca un vis frumos, el ne poate conduce catre o dezamăgire profunda.

Pe măsură idealizăm persoana de care suntem atrași, ne setăm în mod neintenționat așteptări nerealiste despre cum este acea persoana.

Si uneori… cand realitatea lovește și defectele persoanei devin vizibile, poti ajunge usor la confuzie, dezamăgire sau suferință.

Tine minte, e bine sa fii realist, fiecare om are propriile calitati și slăbiciuni.

Insa daca ce ti-am spus pana acum despre cum functioneaza mintea ta ti se pare interesant… ceea ce urmeaza e posibil sa te socheze de-a dreptul.

Într-un alt studiu realizat de Patel, Frum și Lewis din 2007, s-a descoperit că poate dura doar 200 de milisecunde să decizi dacă ești sau nu atras de cineva.

Asta înseamna mai rapid decât ai clipi din ochi o femeie a decis daca este atrasa de tine sau nu.

Studiul evidențiază viteza și eficiența minții subconștiente în seletarea potentialilor parteneri, dovedind că atracția este mai puțin o decizie personală de moment și mai mult o producție din culisele mintii tale.

In esență creietul este programat să discearnă potențialii parteneri în mod fulgerător, fenomen mostenit genetic, provenind de la nevoile noastre primare de supraviețuire și procreare.

Si DA, reprezinta un avantaj pentru cei care inteleg cum functioneaza mecanismele atractiei si psiholgogia dinamicii sociale.

O sa-ti explic CUM la finalul video-ului – urmareste pana la final.

 

 

3 De ce ne atrag mai mult unele persoane si altele nu?

 

Cand persoana pe care o placi NU are aceleasi sentimente pentru tine e usor sa devii deprimat.

In societate, competitia pentru atentia si inima unei femei este cat se poate de reala, in special daca ea este atractiva.

Insa motivele pentru care unii barbati au mai mult succes decat altii s-ar putea sa nu fie cele la care te astepti.

Pentru a răspunde la această dilema, ne întoarcem la domeniul psihologiei evolutive.

Studiile arată că percepția noastră asupra atractivității poate fi influențată de anumite avantaje evolutive.

De exemplu, simetria facială este deseori legată de sănătatea genetică, făcând indivizii cu trasaturi simetrice să pară mai atractivi pentru sexul opus.

În mod similar, anumite proportii corporale în cazul femeilor, cum ar fi raportul talie-șold, sunt asociate cu fertilitatea, ceea ce ar putea explica de ce unii bărbați găsesc femeile cu forme mai atractive.

În cazul bărbaților insa, încrederea în sine este adesea considertă ca fiind una dintre cele mai dezirabile trăsături.

Nu doar că te face să ieși în evidență in comparatie cu ceilalti, dar poate avea un impact direct în ceea ce privește atractivitatea.

Barbatii care au incredere in ei transmit prin limbajul corpului semnale puternice de siguranta, stabilitate și asertivitate, calități pe care multe femei le consideră de dorit.

Femeile tind să fie mai perceptive decât bărbații și adesea foarte abile in a descifra semnalele non-verbale.

Detalii aparent marunte cum ar fi o postură deschisa si relaxata, mișcări sigure si fluente, o strângere fermă de mână sau o privire constantă, permit altora să înțeleagă că o persoană este încrezătoare și determinată.

Aceste semnale promoveaza un sentiment de siguranță și securitate, făcându-l pe bărbat mai atractiv pentru femei…iar stiinta… a demonstrat asta.

In 2003 un studiu fascinant in cadrul Universității din British Columbia aratat importanța si rolul semnelor non-verbale in procesul de atractie.  

În cadrul studiului, femeilor li s-au arătat clipuri video fără sunet ale unor tipologii diferite de barbati și li s-a cerut să le dea note in functie de cat de atractivi ii considera.

Studiul a constatat că cei care prezentau un limbaj al corpului puternic si încrezător au fost evaluați ca fiind semnificativ mai atractivi decât cei cu un limbaj al corpului închis și mișcări minime.

Cercetarea oferă dovezi empirice pentru ideea că încrederea, comunicată prin limbajul corpului, poate fi la fel de puternică sau mai puternică decât aspectul fizic.

Adica pe scurt:

Ca barbat e mai important CE transmiti decat cat de bine arati.

Insa asta NU trebuie folosit ca scuza ca sa n-ai grija de tine si s-o arzi boschet pe filmu’ ca mie nu-mi pasa frate… imaginea ta, felul in care te prezinti in fata unei femei mereu vor fi un plus si vor conta.

 

4 Cum să devii mai atractiv?

Acum intram in partea PRACTICA.

Iti voi explica in pasi simplii CUM poti folosi toate informatiile pe care ti le-am in avantajul tau.

Pasul 1 Nu te mai identifica cu emotiile si nesigurantele de moment.

E usor sa spui despre tine ca esti anxios, timid sau nesigur datorita unor experiente are te-au facut sa simti asta.

Dar, asa cum am explicat mai devreme in video, procesul de atractie declanseaza un cocktail de chimicale in creierul tau.

Raspunsul emotional pe care il ai nu este o sentinta pe viata ci este doar felul in care ai fost obisnuit sa reactionezi pana acum.

Cum te simti si reactionezi in fata unei persoane pe care o placi se poate schimba.

 

Pasul 2 Lasa timpul sa-si faca treaba.

E minutat sa-ti traiesi sentimentele pentru cineva insa NU le lasa sa te orbeasca.

Barbatii naivi sau fata experienta adesea se arunca cu capul inainte si isi fac asteptari cu persoane nepotrivite sau care NU merita investitia lor emotionala.

Nu te uita doar la astectul unei femei si lucrurile pe care ti le povesteste despre ea.

Oricat de perfecta pare femeia cu care vorbesti lasa experientele reale pe care le ai sa-ti decida actiunile.

Pentru ca sunt situatii in care e bine sa te implici mai mult si sunt situatii in care vei avea de castigat daca faci un pas inapoi.

 

Pasul 3 Constientizeaza limbajul corpului tau.

Semnalele si informatiile non-verbale pe care le transmiti adesea cantaresc mai mult decat imaginea ta sau cat de inteligenta e conversatia pe care o porti.

Daca devii constient felul in care te misti si vorbesti, asa cum ne arata studiile, poti devenii mult mai atractiv pentru femei si sa ai per total mai mult succes in interactiunile cu alti oameni.

Pentru inceput observa-ti pozitia corpului tau, atitudinea si comportamentul cand esti in fata unei femei pe care o placi.

Nu increrca sa te comporti „altfel” doar observa ce-ti vine sa faci natural, pentru ca ala este punctul din care pornesti in dezvoltarea carismei tale.

Femeile descifreaza increderea de sine sau nesigurantele cu o rapiditate ce ne lasa pe noi barbatii cu mult in urma.

Si putini barbati inteleg ca ceea ce comunica corpul lor in exterior este direct legat de trairile interioare pe care le au. 

 

De asta e important sa lucrezi ca barbat in primul rand la a iti construi o fundatie interioara puternica.

Daca ma urmaresti de mai mult timp deja stii ca misiunea mea este sa ajut barbatii.

Pandemia, feminismul extremist si prejudecatile sociale au fost piedici de care ne-am lovit in ultimii ani.

De asemenea persoanje colorate sau de-a dreptul penibile, care pozeaza in „experiti in femei” fac ca aceasta ARTA, de a devenii o varianta mai buna a ta ca barbat, sa para un fel de gluma sau o serie de „pastile ieftine de agat”.

Insa in ciuda provocarilor comunitatea noastra este in crestere, avem instructori experimentati, oferim sedinte online, facem practica pe teren si folosim doar metode demonstrate stintific care aduc rezultate concrete pentru barbatii cu care lucram.

Daca vrei sa atragi usor genul tau de femei si sa fii printre primii care afla cand apare urmatorul proiect al comunitatii…

…vezi seminarul gratuit din decriere. Tine minte, zambeste!

 

Studii Mentionate: 

Studiu de Fisher, Aron și Brown

https://www.researchgate.net/publication/6678968_Romantic_love_A_mammalian_brain_system_for_mate_choice

Studiu Efectului Halo

https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2Fh0036018 

Studiu Patel, Frum, Lewis

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1743609515327636?via%3Dihub

Studiu Universitatea British Columbia Atractie non-verbala

https://ubc-emotionlab.ca/wp-content/files_mf/tracybeall2011emotion.pdf

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere