Time Distorsion – Arta Seductiei


water-element-clockAm experimentat in ultima vreme un concept super misto pus in cuvinte de Richard Bandler, Time distortion. (unii ii mai zis „The Gap”).


Ce inseamna a fi „in the Gap”?

La nivelul creierului, exista niste rezonante, niste frecvente ca sa zic asa, la care creierul functioneaza zii de zii. Cele mai importante sunt : beta, alfa, theta. In timpu zilei , atunci cand creierul este solicitat la maxim pentru diferite activitati ,sunt predominante undele beta, atunci cand o persoana este intr-o satare de vis(cu ochii deschisi, daydreaming) predomina undele alfa, iar atunci cand o persoana se afla intr-un somn profund corespunde undelor theta.

Cea mai buna stare pentru a face o activitate ce necesita concentrare maxima (de ex invatatul, practicarea unui sport, PU;), etc…) este starea alfa, uneori spre low alfa, sau chiar high theta.

Ce se intampla cu o persoana in aceasta stare?
Cand o persoana se afla in starea alfa, vocile interioare se opresc complet, este in stare sa perceapa informatii cu privire la mediul exterior folosind simultan toate cele 5 simturi, percepe lumea asa cum este ea, pura, fara nici o distorsiune impusa de societate, sau cine stie ce alte sursa, se simte energizat.

Care sunt efectele asupra activitatii desfasurate?
Atunci cand cineva se afla in starea asta, totul se intampla cu incetinitorul, pur si simplu au timp sa anticipeze fiecare miscare, fiecare sunet este amplificat , perceptia este extinsa, apare efectul de tunelare a vederii (elementele irelevante din mediul incanjurator nu mai sunt percepute ca atare , ci doar simple obiecte), persoana devine constienta de propriul corp.

Exemple din experienta mea de pana acum cu acest concept:

Am jucat saptamana asta un baschet in sala cu niste prieteni. Pur si simplu vedeam jocul , asa cum Phil Jackson era in stare sa-i indrume pe cei de la Chicago Bulls, asa si eu experimentam fiecare schema in mintea mea, fiecare pasa la momentul potrivit , astfel incat sa-i surprind pe adversari. Cand aruncam la cos, vedeam mingea cum se desprinde incet de mana mea, luand o traiectorie cu bolta cat mai mare, si intrand la fix in cos (fusss ..biggrin.gif). Eram constient de pozitia fiecarui om pe teren, atat a adversarilor cat si a coechipierilor, multe pase le-am dat fara sa ma uit in directia in care dadeam (no-look-pass biggrin.gif), am reusit sa pun si cateva capace , tot asa anticipand clipa cand adversarul va arunca la cos.
Avand in vedere ca conditia mea fizica nu mai este in perioada asta la fel cum era asta vara, cand jucam de 2, 3 ori pe saptamana, aceasta stare m-a ajutat enorm. Si in general , performanta in orice sport se bazeaza mai mult pe mentinerea starilor de transa favorabile jocului decat pe pregatirea fizica.

Atunci cand ma aflu intr-un mediu social, sunt in stare sa citesc cu acuratete mult mai mare limbajul trupului, pur si simplu atunci cand vad un grup de oameni percep doar sentimentele ce se transmit prin aer de la unu la altu (ma hranesc cu sentimente smile.gif), la fel si atunci cand ma uit la un film, intru in pielea actorilor si incep sa simt ce simt si ei in momentul respectiv (bine nu cred ca sunt singuru care percepe un film in felu asta biggrin.gif, fetele de multa vreme fac chestia asta atunci cand se uita la un film de dragoste si le dau lacrimile wink.gif).

Alt exemplu ar fi atunci cand conduc masina. Nu ma uit chiar in fatza de tot, ci putin mai in zare, nu fac miscari bruste de pe o banda pe alta, (asa cum fac cocoseii care abia si-au luat permisu smile.gif), cand bag viteza mai mare (peste 150 de ex biggrin.gif), percep strada si mediul inconjurator mai mult cu vederea preiferica, astfel incat per ansamblu am senzatia ca merg cam cu 50 la ora, iar atunci cand trec prin localitati si incetinesc pana la vreo 60 la ora asa, imi vine sa ma dau jos si sa merg mai de graba smile.gif. Apropo de condus, am reusit de cateva ori, sa nu ma panichez atunci cand cel din fatza pune frana brusc, ci am avut timp sa ma uit in stanga si in dreapta , sa vad ca e liber, si sa nu franez si eu brusc, ci doar sa sa il ocolesc, e bine si pentu cel din spate ca nu trebuie sa franeze asa brusc wink.gif.

Aaaanyway… sunt o gramada de alte activitati care pot fi eficientizate folosind acest concept.

by Franz921

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere