Traim Intr-o Jungla – Arta Seductiei

jungle

Trăim într-o junglă. Se pare că cei puţini şi puternici au mult mai mult decât decât au nevoie iar cei mulţi şi slabi trăiesc într-o lume a frustrărilor şi de multe ori a foamei. Să munceşti 12 ore pe zi într-o fabrică sau pe şantier nu e deloc uşor. Nici măcar studiile nu-ţi oferă acum garanţia unei independente financiare şi cu atât mai puţin garanţia unei vieţi îndestulătoare sau exuberanţă. Sunt câţiva oameni care ştiu ce vor de la viaţă şi fac în aşa fel încât viaţa să se muleze după ei şi nu ei după viaţă.

Despre aceşti bărbaţi voi vorbi în articolul de faţă. Oare ce au ei în plus? Care sunt secretele lor? Sunt întrebări pe care ni le punem de fiecare dată când vedem un om care aparent face doar ce vrea, are succes pe toate planurile şi pare că înţelege tot acest mecanism al societăţii de azi. El are viziuni unice, se strecoară, are relaţii, se ocupă de tot felul de lucruri într-un mod relaxat şi viaţa să pare un lung concediu.

Adevărul e că în societatea actuală este mai simplu ca oricând să faci ceea ce îţi place. Există multă flexibilitate şi multă libertate acum. Aproape orice viziune se poate materializa cu mult mai uşor decât acum câţiva zeci de ani. În ziua de azi nimic nu mai e imposibil. Desigur, acest lucru nu înseamnă că este uşor şi că nu trebuie să munceşti pentru a ajunge unde vrei, însă aşa cum spune şi un vechi proverb, „Dacă vrei cu adevărat, poţi!”. Eşti pantofar? Îţi închiriezi o cameră de zece metri pătraţi şi repari pantofi. Investeşti câştigurile şi te extinzi. Îţi faci reclamă prin anunţuri gratuite, îţi faci un site, îţi promovezi afacerea. Îţi place să scri despre un domeniu? Scri o carte şi o vinzi pe internet. Îţi place mecanică? Îţi deschizi un atelier auto. Azi totul e mult mai simplu, însă bărbaţii de azi au uitat două lucruri: să viseze şi să lupte până la capăt pentru visele lor. Ei nu mai risca, nu mai lupta, se mulţumesc cu puţin, atât în plan profesional cât şi în familie sau în cuplu.

Da. Este mai simplu să lucrezi la un atelier mecanic pentru un salar de doi bani decât să-ţi strângi bani un an, doi sau trei şi să-ţi deschizi propriul tău atelier. Mai bine cheltui tot, mergi la bere în fiecare seară, îţi iei o maşină mai tare decât a patronului, mănânci la restaurant; doar dacă lucrezi zece ore pe zi, măcar să simţi că trăieşti! Îţi cheltui banii cu femeile! Nu ai curajul să începi de jos, pe propriile tale picioare. E posibil să pierzi bani, să ai eşecuri, să investeşti prost. Aşa se întâmplă de fiecare dată la început pentru că nu ai experienţă în afaceri. Însă cu un plan bine pus la punct şi bine documentat, riscurile se diminuează enorm. Ştiu oameni care au avut multe magazine şi câştigau enorm. Au riscat totul în nişte investiţii neinspirate şi au ajuns în stradă. Au mers la sapă cu ziua, toţi! Când au reuşit să strângă ceva bani, au plecat pe dincolo şi au lucrat în construcţii. Cu banii câştigaţi s-au apucat iarăşi de afaceri. Acum sunt iarăşi sus, au magazine şi o grămadă de firme. Despre această atitudine vorbesc!

Trebuie să îţi stabileşti clar priorităţile. Stai liniştit la o cafea şi scrie pe hârtie ce vrei de la viaţă. Nu te grăbi. Când mi-am scris eu această listă, ea arată în felul următor:

1. Libertate

Prin libertate înţeleg atitudinea mea în faţa vieţii. Ştiu că am o singură viaţă, ştiu că se termină destul de repede şi vreau să trăiesc total, vreau să fiu stăpânul propriei vieţi. Vreau să muncesc şi să lupt pentru mine, nu pentru alţii. Vreau să mă cunosc pe mine şi să-mi descopăr adevăratul chip. Vreau să fiu liber. Libertatea e pe primul loc la mine şi nu-mi pasă dacă ajung pe stradă, nu-mi pasă dacă mă părăsesc prietenii sau iubita. Deşi toţi aceştia sunt foarte importanţi pentru mine, libertatea e pe primul loc.

2. Câştigul material

Atât pentru a trăi cât şi pentru a fi independent ai nevoie de bani. Fără aceştia viaţa e mult mai grea şi rareori mai frumoasă. Banii sunt necesari şi folosiţi corect, nu vor sta niciodată în calea dezvoltării tale ca om.

3. Pasiuni

Pasiunile sunt lucrurile care îmi plac. Încerc să fac în aşa fel încât o mare parte din câştigul material să provină tocmai din aceste pasiuni. Toate aceste plăceri ale mele şi modul în care îmi place să trăiesc fac parte din stilul meu de viaţă, sunt o parte din mine.

4. Relaţie

Relaţia cu femeia iubită. De multe ori avem tendinţa să punem relaţia pe primul loc, însă greşim amarnic. O relaţie nu va dură dacă nu eşti un spirit liber, rebel. Dacă nu te cunoşti pe tine nu vei fi capabil să ai o adevărată relaţie nici cu femeia de lângă tine. Dacă nu ai un câştig care să îţi aducă independentă, de asemenea relaţia nu poate rezista în timp, poate fi doar o poveste frumoasă de scurtă durată. Dacă nu ai propriile pasiuni şi plăceri, grupul tău de prieteni, dacă nu există acele lucruri care ţin de tine şi alături de care te simţi împlinit, femeia se va plictisi mai devreme sau mai târziu de monotonia relaţiei voastre.

5. Socializare

Găsirea de noi prieteni, conversaţie şi experienţe noi cu alţi oameni.

Fiecare are propria lui listă. Tot ce trebuie să faci este să şti ce vrei de la viaţa ta. Implică-te total şi demolează tot ce e vechi dacă e nevoie. Clădeşte-ţi calea pe care o vrei de la zero şi mergi mereu înainte. Poţi să visezi sau poţi să-ţi faci din viaţa un vis, tu alegi! Şi nu uita: totul începe cu un singur pas!
Acum 3 ani munceam 8 ore pentru 180 de euro. Acum muncesc 12 ore pentru 800 de euro. Dar fac doar lucrurile pe care le-aş face şi gratis. De fapt mă simt că în vacanţă. Am propria afacere şi lucrez acasă. Asta mi-am dorit mereu, să nu ies iarna pe -14 grade la lucru la 6 dimineaţa. Am vrut să am un câştig decent lucrând în camera mea. De aici am pornit şi am făcut în aşa fel încât acest lucru să fie posibil. Următorul pas? Extinderea minusculei afaceri. Acum ştiu că merge, iar limita încă nu o văd.

Mai putine vorbe si mai multe fapte

Te-ai săturat să trăieşti o viaţă banală şi te-ai hotărât să-ţi iei viaţa în propriile mâini. Te-ai hotărât să schimbi tot ce e necesar pentru a deveni ceea ce îţi doreşti. Faci sport, citeşti, te perfecţionezi, evoluezi pe toate planurile şi lucrurile încep să se mişte. Trăieşti în propria ta lume şi simţi ca viziunile tale ce ieri păreau doar vise, azi încep să se materializeze. Eşti entuziast şi brusc vrei să-ţi împărtăşeşti bucuria cu ceilalţi. Vrei să le spui şi celor de lângă tine că ai reuşit, că ţi-ai atins scopul. Greşeşti!!!

Dacă nu ai observat până acum, societatea în care trăim este una imitativa. Oamenii acestei societăţi trăiesc şi văd lucrurile aşa cum trăiesc şi gândesc cei de lângă ei. Oamenii societăţii actuale nu au idei şi viziuni proprii, nu au vise, nu au un punct bine determinat în care vor să ajungă. Un om cu vise îndrăzneţe va fi privit cu scepticism încă de la început. Toţi vor încerca să-i explice că e mult mai riscant să ai vise, că sunt slabe şansele de reuşită sau că e o prostie să fi altfel decât toată lumea. Dacă acel om va avea un eşec, toţi ceilalţi se vor bucura pentru că vor avea şansa de a striga sus şi tare că au avut dreptate. Dacă acel om reuşeşte, nu se vor simţi prea bine. Ei ştiu că nu au fost lângă el şi ştiu de asemenea că au greşit. Şi nimănui nu-i place să se înşele. De multe ori apare şi invidia.

Ceea ce vreau să spun e următorul lucru: ai făcut un progres pentru că ai crezut în tine, te-ai mobilizat, ţi-ai făcut un plan şi ai muncit pentru al îndeplini. Ai intrat în lumea ta plin de hotărâre şi ai eliberat energia din tine, ai lăsat-o să circule. Dacă vei vorbi acum cu toată lumea despre realizările tale, te vei lovi de valuri de energie negativă. Nu te vei încărca cu energie povestind cu oameni invidioşi sau cu oameni care abia aşteaptă să greşeşti. Dacă ai câţiva prieteni foarte apropiaţi şi există o legătură strânsă între voi, este ok, însă să vorbeşti la o bere cu oameni pe care îi şti din vedere despre realizările tale, e un lucru pe care nu îl recomand.

În orice proces creativ este extrem de importanta motivaţia, acel impuls puternic ce vine din interior şi te ţine într-o stare permanentă de alertă şi luciditate, te împinge să lupţi zi şi noapte pentru atingerea ţelului final. Nu este uşor să-ţi creezi o motivaţie puternică şi este cu atât mai greu să o păstrezi pe termen lung. Există mulţi factori care îţi pot distruge motivaţia. Voi enumera doar câţiva dintre ei:

– cerşirea de atenţie şi apreciere de la ceilalţi (dacă aştepţi să fi aprobat şi apreciat, motivaţia ta se va prăbuşi brusc atunci când vei fi criticat)
– alcoolul şi fumatul (atât alcoolul cât şi fumatul scad extrem de mult randamentul intelectual)
– conversaţii sau petrecerea timpului cu vampiri energetici (vampirii energetici sunt acele persoane veşnic pesimiste lângă care nu-ţi face plăcere să fi)
– comoditatea (lucrurile merg tot mai bine şi începi să o laşi mai moale cu munca)
– inconsecvenţă sau nerespectarea planului iniţial (aduni cu greu bani pentru o investiţie profitabilă sau pentru extinderea unei afaceri, dar brusc ai văzut maşina visurilor tale şi într-un moment de slăbiciune îţi iei adio de la investiţii)

Când vrei să realizezi ceva eşti doar tu cu tine. Tu şti unde eşti şi unde vrei să ajungi. Şti ce trebuie să faci, te motivezi şi faci tot ce e necesar. Succesul tău depinde numai şi numai de tine. Fă multe şi vorbeşte puţine, său şi mai bine, nu vorbi deloc! E doar în avantajul tău.

Dacă aveţi feedback, aştept cu nerăbdare.

Articol scris de kinetik

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere