Alpha Body Language, Partea I – Arta Seductiei

Alpha Body Language, Partea I

barbati32Conceptul de body language este unul foarte complex deoarce cuprinde toate mesajele pe care noi insine la transmitem,in mod constient sau inconstient, celor din jur. De la expresiile fetei,orientarea si pozitia corpului, pana la cele mai mici si mai neinsemnate (sau asa vi se par) gesturi. Fiecare in parte transmite mesaje de dominare sau de supunere .Un mic exemplu..ai vorbit vreodata cu un fost coleg de liceu si l-ai intrebat daca el regreta anii liceului iar el ti-a raspuns „Nu!Nu regret deloc acei ani..” insa in acelasi timp el si-a dus degetul aratator sub ochiul drept si tu ai crezut ca de fapt el si-a luat o geana? In realitate prin acest gest inconstient (da,nici el nu si-a dat seama de asta ) creierul lui i-a comandat sa-si stearga o lacrima invizibila (pt. ca ea nu exista ),un mesaj care arata ca el regreta acei ani.

Toate cele 5 simturi- vazul,auzul,gustul,mirosul si pipaitul- au organele de simt pe fatza sau in apropierea ei. Dintre ele numai pipaitul poate fi intalnit pe toata suprafata corpului. Fatza este cea mai importanta sursa de semnale trimise in exterior prin mesaje verbale,prin trasaturi ale vocii ca accentul sau intonatia si prin miile de expresii care implica ochii,muschii capului si fetzei. Unele expresii mimice ca reflexul de frica sunt in intregime involuntare;altele, ca zambetul, pot fii o expresie de placere autentica sau o incercare intentionata de a creea impresia de placere autentica. Fatza se afla partial sub control constient, deci ea devine o arma importanta in incercarile noastre zilnice de a ne induce in eroare unii pe altii (da,toti am mai zambit fortat cateodata sau am incercat sa ne ascundem sentimentele ). Totusi, ea ramane si principala sursa de informatii despre starile noastre emotionale- observandu-ne fatza ceilalti pot spune daca suntem fericiti,tristi, furiosi,etc. Uitandu-se la fatza noastra ei pot spune si daca ne simtim dominanti sau supusi.

Fatza exprima semnalele dominantei in doua moduri. In primul rand prin caracteristicile faciale-de exemplu, daca sprancenele sunt mari sau mici,barbia e patrata sau rotunda,daca ochii sunt apropiati sau departati. A doua modalitate include actiunile faciale- de exemplu, felul in care ochii se maresc sau se micsoreaza, felul in care sprancenele se ridica sau se lasa in jos ori felul in care barbia este impinsa in fata sau trasa inapoi. Caracteristicile faciale ale unei persoane tind sa ramana neschimbate zeci de ani sau chiar toata viata insa actiunile faciale se pot schimba de la o secunda la alta.

Unele caracteristici ale fetzei sunt asociate cu dominantza. Oamenii cu barbii patrate,cei cu contururi proeminente ale orbitelor oculare sau cei cu buze subtiri sunt considerati dominanti.
Maimutele si oamenii impart multi din indicatorii dominantei. Mai multe specii de maimute,de exemplu, isi coboara sprancenele pentru a emite un semnal de dominanta si amenintare. Acelasi lucru se intampla si la om. Oamenii ale caror sprancene sunt coborate sau care isi coboara linia sprancenelor sunt priviti ca dominanti,iar cei care le au ridicate sau si le ridica sunt priviti ca supusi (beta). Acesta este unul din motivele pentru care femeile isi penseaza sprancenele- subtiindu-le si ridicandu-le, femeile creeaza un semnal al supunerii care pentru barbati este atragator (dap,mie imi plac tipele care se penseaza).

Buzele subtiri sunt un alt semn al dominantei pentru ca ele arata hotararea. Barbatii considerati dominanti, care au in acelasi timp un nivel ridicat de testosteron,au niste zambete mult mai mici. Unii indivizi dominanti par sa nu zambeasca niciodata. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este un exemplu bun. Desi are o statura atletica, Putin nu este foarte inalt si are o barbie mica (barbiile si maxilarele proeminente sunt considerate dominante). Faptul ca nu zambeste este un mod de a compensa aceste deficiente.

Orientarea corporala ofera si ea un indicator de dominanta. Cand un barbat vorbeste cu seful sau, de obicei ii arata respect orientandu-si corpul spre el. Seful,pe de alta parte,este mult mai probabil sa isi intoarca corpul in alta directie. Subordonatul arata ca este centrat pe sef in timp ce seful arata ca e dominant si ca isi pastreaza deschise optiunile. Exista totusi un set complet diferit de mesaje transmise de orientarea corpului. De exemplu, probabil ca ati observat deja ca atunci cand doi caini necunoscuti vin in contact unul cu altul pentru prima oara,de obicei isi dau ocol. Asigurandu-se ca nu se apropie cu capul inainte, cainii isi prezinta in schimb partile laterale. Motivul pt. care fac asta ,e simplu-ca sa atace,cainii trebuie sa fie cu capul inainte. Prezentandu-si „flancurile” isi expun o parte vulnerabila a corpului iar acest lucru arata ca nu intentioneaza sa se atace unul pe altul. Este modul naturii de a rezolva disputele prin semnale de dominanta si supunere in loc de lupte care pot duce cu usurinta la ranire sau moarte. Ca si cainii,noi oamenii ne prezentam partile laterale sau cele vulnerabile ale corpului, cand vrem sa aratam ca nu avem intentii agresive fata de o persoana. Pozitionarea fata in fata cu o persoana necunoscuta si aparent agresiva poate da impresia ca suntem gata de atac,in timp ce expunera „flancului” ar arata ca nu reprezantai o amenintare.

Aceste doua scenarii arata ca aceeasi orientare poate transmite mesaje diferite in situatii diferite deoarece sensul orientarii depinde si de gradul de intimitate dintre cele doua persoane,daca ele se cunoscusera in prealabil sau nu. Cand doua persoane nu se cunosc si exista un grad mare de incertitudine, probabilitatea ca orientarea fata in fata sa fie interpretata ca un preludiu al atacului este foarte mare. Dar daca se cunosc, aceeasi orientare poate fi interpretata ca un semn de respect.

Si postura corpului este un indicator important de dominantza. Spatele drept si umerii ridicati indica o persoana dominanta. Indivizii dominanti adopta frecvent o „postura de calaret”, cu picioarele intinse si talpile departate. Pe de alta parte,exista o posibilitate mai mare ca cei subordonati sa adopte o pozitie de „drepti” (ca si cea de la armata..generalul sau locotenentul pe loc repaus iar recrutii stau cu picioarele drepte si talpile apropiate). Postura calaretului transmite doua mesaje fundamentale. Unul este mesajul de macho,celalalt e un smenal de amenintare. Mesajul macho vine din impresia de hotarare si nemiscare pe care o comunica postura- cand cineva isi infige picioarel in pamant ii anunta pe toti la propriu si la figurat ca intentioneaza sa isi apere pozitia si ca nu e dispus sa cedeze. Aspectul amenintator al posturii calaretului vine din faptul ca este o expunere falica foarte putin mascata-in picioare,cu picioarele departate,un barbat isi expune de fapt penisul. Expunerea falica este general asociata cu dominantza. Un babuin mascul dominant,de exemplu, isi va arata deseori penisul in erectie pentru a aminti celorlalti babuini pozitia sa sociala inalta (asta nu inseama sa va scoateti pana pe afara).

Am lungit destul..o sa urmeze si partea a doua.

Enjoy.

by revan17

Seminar video gratuit
5 greseli care distrug atractia instant
Invata cum sa NU mai fii refuzat de femei si sa cunosti USOR genul tau de partenere